Соціальна «некомедія» на херсонській сцені

До Херсона завітали великі друзі міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».

Мова про Республіканський театр білоруської драматургії. Цілих 6 років вони не дарували своєї творчості херсонському глядачу. Як зізнався сам колектив, забути херсонські овації просто неможливо.

Цього річ білоруси привезли постановку українського режисера Стаса Жиркова «Полювання на себе», яка зроблена за мотивами п'єси «Качине полювання» Олександра Вампілова.

Жив-був чоловік на прізвище Зілов. Звичайна людина зі звичайним прізвищем. І була у нього звичайна дружина. І раптом він отримує... квартиру! Здавалося б, все у нього має бути добре. Але він блукає в лабіринті власної свідомості.

А в цьому лабіринті багато квест-кімнат, де на нього чекають «зручна в побуті» дружина, одна справжня та одна вигадана коханка та сумнівні друзі. З кожним кроком Зілов заплутується все більше.

Вистава про тих, хто вважає себе дорослим, а на ділі виявляється дитиною, яка вперше потрапила в таку квест-кімнату власного життя.

На сцені без прикрас показують такі проблеми як алкоголізм, думки про суїцид, особлива увага приділена проблемі домашнього насильства над жінкою.

Глядачі ніби мандрують всередині голови головного героя. Там багато образів, почуттів, які не завжди знаходять вихід. Зілов ніби зайвий у власному житті. Він щиро любить лише полювання у вересні, якого чекає ледь не весь рік...

У виставі є багато моментів, над якими можна посміятись. Проте жанр вистави – «некомедія». Бо занадто серйозні проблеми та питання ставляться на сцені.

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон