Нові перемоги херсонських гітаристів

10-12 травня у Черкасах відбувся ІІ Всеукраїнський конкурс-фестиваль гітарного мистецтва «Fiesta» в якому взяли участь і наші - херсонські гітаристи.

Засновниками конкурсу є Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та Черкаська дитяча музична школа № 5. Конкурс проводиться вже вдруге з метою популяризації та розвитку гітарного мистецтва, виявлення обдарованих дітей, поліпшення професійного рівня учасників конкурсу-фестивалю через участь у майстер-класах, обміну досвідом між керівниками колективів, встановлення контактів і співпраці між колективами.

У творчому змаганні беруть участь учні та викладачі мистецьких шкіл: солісти, ансамблі, оркестри. Усі вони демонструють свою майстерність володіння гітарою у таких номінаціях, як: «Солісти», «Ансамблі гітаристів: малі ( 2-3 учасника), великі (4-12 учасників)», «Ансамблі до складу яких входить гітара», «Учень-викладач», «Оркестри (понад 12 участників)».

Цього разу у конкурсі-фестивалі змагалися таланти з 10 областей України. Були учасники з Черкас, Сміли, Одеси, Чорноморська, Первомайська, Херсона та інших міст.

Херсон гідно представили на конкурсі неодноразові переможці міських, всеукраїнських та міжнародних фестивалей - учні ДМШ 1 - Ігор Костенко та Ростислав Засухін.

Ігор Костенко, учень 5-ого класу отримав Диплом лауреата І ступеня, а Засухін Ростислав, учень 6 класу, - Диплом лауреата ІІІ ступеня. Крім того, юні гітаристи вибороли друге місце за дуетне виконання!

Вітаємо переможців та їхнього викладача Вітрянського Юрія Володимировича з черговою перемогою!

Наталія РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон