Якою бачать адмінреформу на Херсонщині

Перше засідання міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Херсонщинивідбулося днями в обласній державній адміністрації.

Як саме виглядатиме адміністративно-територіальний устрій України, презентував директор Інституту розвитку територій, експерт з питань місцевого самоврядування та децентралізації влади Юрій Ганущак.

Він ознайомив присутніх із досвідом європейських країн, з сучасними вимогами та стандартами щодо адміністративно-територіального устрою. Зокрема, присутніх зацікавила тема запровадження префектів, які представлятимуть державу і не змінюватимуться залежно від політичної кон'юнктури, однак перебуватимуть у постійній ротації.

У засіданні також взяли участь експерти з питань місцевого самоврядування та працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники територіальних громад.

На Херсонщині 63,5% мешканців на сьогодні проживають у об'єднаних територіальних громадах, – підкреслив т.в.о. голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій, інформуючи про хід реалізації Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад».

В області вже створено 30 ОТГ, до складу яких увійшло 103 сільських, селищних та міських ради. Об'єднані територіальні громади охоплюють 32% площі Херсонщини. У Верховній Раді зареєстровано законопроекти, котрі передбачають формування нового районного поділу 7 областей, серед яких і Херсонська.

Ксенія АЛІСОВА
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон