У Скадовську за шкідливі звички сина відповідала мати

Народні депутати 14 травня мали трохи ускладнити життя курців. Так, законопроектом №4030а пропонувалось внести зміни до Кодеку про адміністративні правопорушення.

А саме – збільшити штрафи за паління у громадських місцях до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто до 340 гривень. Зараз цей штраф складає від 51 до 170 гривень.

Проте подібну ініціативу підтримали лише 157 народних депутатів із 332, зареєстрованих у сесійній залі. Тому поки що несумлінних курців продовжать карати за старими правилами.

Так, з початку 2019 року суди Херсонщини винесли 14 постанов про притягнення порушників статті 175-1 до відповідальності. Це дані з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Наприклад, у Великій Олександрівці підліток палив біля магазину. За що і отримав адміністративний протокол. До суду порушник не з'явився, а Феміда винесла йому попередження.

Подібне попередження від суду отримав і учень Осокорівської школи, що у Нововоронцовському районі. Підліток палив прямо на території навчального закладу. Свою провину хлопець повністю визнав.

А у Скадовську за поведінку сина має відповісти мати, бо хлопцю ще не виповнилось 16 років. Він палив біля одного з кафе курортного міста. У суді мати щиро розкаялася, пояснила, що її син іноді курить сигарети, але вона проводить з ним профілактичні бесіди.

І просила обмежитись усним зауваженням посилаючись на те, що є матір'ю трьох неповнолітніх дітей. Феміда звільнила жінку від адміністративної відповідальності та обмежилась усним зауваженням.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон