Нардеп з Херсонщини саботує інавгурацію президента?

У вівторок, 14 травня, народний депутат Іван Вінник звітуватиме в Новій Каховці перед виборцями. Оголошення про це надруковано в газеті «Нова Каховка».Захід розпочнеться у великій залі міськвиконкому о 13 годині.

Саме в цей день у Верховній Раді відбуватиметься пленарне засідання, на якому парламентарії визначатимуться із датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Ця обставина обурила новокаховчан, які висловлюються у соцмережах. Вони вважають, що в такий день нардеп має знаходитися у Верховній Раді, а не зустрічатися з виборцями. Адже необхідно вирішити важливе питання передачі влади. Тому таку поведінку Вінника виборці називають саботажем. І закликають провести акцію: «Примусь депутата працювати!»

«Відправляємо його назад в аеропорт на Київ, до Верховної Ради – працювати! – пише у Фейсбуці новокаховчанка. – А звіт Вінника заслухаємо, коли він і порошенківці проголосують за дату інавгурації Зеленського!»

– Звісно, У цей день Івану Віннику краще бути на пленарному засіданні, - коментує для Nova Kahovka.City київський політолог, директор Інституту політичних, соціологічних та маркетингових досліджень Володимир Бондаренко. – А з виборцями зустрітися в інший день. І взагалі частіше з'являтися на своєму окрузі. Це спроба ухилитися від голосування за дату інавгурації. Якщо вже депутатам так не подобається 19 травня, то хай призначать на двадцяте. І підтримають президента, за якого у другому турі проголосувало майже три чверті виборців. У той час як рейтинг Верховної Ради складає 2-3%.

Володимир Зеленський пропонує провести інавгурацію 19 травня. Однак є чимало противників цієї дати. Адже це День пам'яті жертв політичних репресій. Утім, у парламенті зареєстровано аж 5 постанов про дату інавгурації. Чимало парламентаріїв побоюються, що новий президент може розпустити Верховну Раду, якщо інавгурація пройде до 27 травня.

– Цей парламент давно заслуговує на розпуск, – упевнений Володимир Бондаренко. – А ще краще, якби у депутатів була політична воля і вони ухвалили рішення про саморозпуск Ради. У Києві кажуть, що більшість нардепів від БПП збираються роз'їхатися на 14 травня, щоб не голосувати за дату інавгурації.

Це демонстрація боягузливості, бажання прикритися народом, перед яким вони в останню хвилину вирішили звітувати. Можна уявити, що буде на парламентських виборах. Адже виборчі комісії складатимуться із представників парламентських партій. То що – вони не з'являтимуться на засідання комісій? В Україні триває період гострої політичної боротьби. Його варто закінчувати. Зеленський заявив, що треба припинити ці судоми і взятися за об'єднання країни.

Нова Каховка.City

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон