Свято сім’ї відбулося у Херсоні

Попри затяжні дощі та негоду, вчора, 11 травня в місті Херсоні відбулось справжнє Свято сім'ї.

Основні організатори – молоді християни з різних церков різних конфесій створили неповторну атмосферу радості та щастя для дітей та батьків.

Традиційні змагання «Супер - тато» виявляли під бурхливі оплески найсильніших татусів, які тягали справжню автівку, наче іграшкову, юні художники малювали разом зі своїми родинами унікальні картини, працювало безліч майстерень народно-ужиткового мистецтва, спортивно-розважальні змагання для дітей та всієї родини, чудова музика, пісні і смачна їжа – далеко не повний перелік всього цікавого, що відбувалось в парку «Херсонська фортеця».

Родзинкою свята були лікарі і медики, які безкоштовно перевіряли зір та тиск у всіх охочих. Я був здивований, коли у хлопчини років 14 виявилось, що він майже не бачить на одне око. Раніше він такого обстеження не проходив, до лікарів з цим не звертався, бо не помічав цього.

Зовсім поруч, біля кіноконцертного залу «Ювілейний» в цей же час декілька громадських організацій та освітяни міста проводили Екофестиваль, де юні екологи разом зі своїми батьками обмінювали пластикові пляшки, батарейки та макулатуру на солодощі, підводили підсумки еко-челенджа «Херсон без пакетів» тощо.

Херсонці напередодні Міжнародного дня сім'ї, яке буде відзначатись 15 травня, ще раз довели, що сім'я була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь.

Родина є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

Сім'я – це найвища цінність на Землі, яка робить життя кожної людини щасливим і повноцінним!

Андрій ЯЦЕНКО,
голова ГО «Національний конгрес батьків України»,
президент Кабінету експертів руху «Всі разом за сім'ю»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон