Чи вміє читати мер Херсона?

А чи писали Ви коли-небудь листи Херсонському міському голові Миколаєнку? Ні? Ну тоді обов'язково напишіть! Бо "прорватись" до очільника міста на прийом може не кожний...

Про це знають далеко за межами Херсону, тому що відеоматеріали про «штурми кабінету мера», «масові акції протесту на сесіях», пікети біля стін міськвиконкому бачили багато громадян України та навіть мешканці інших країн.

Тому багато мешканців звертаються до Миколаєнка з письмовими скаргами, зверненнями, з пропозиціями тощо. Адже, чинне законодавство України передбачає і таку форму спілкування чиновників з громадянами.

Та, на жаль, а може, й на щастя, відповідають громадянам переважно В.о. заступників, в.о. начальників, начальники відділів і управлінь, директори департаментів та спеціалісти міськвиконкому.

Може скластись враження, що міський голова не вміє читати? Чи може боїться взяти на себе відповідальність за відповідь? А може він сильно завантажений роботою? Чи може так часто у відрядженнях за кордоном, що нема коли не те, що в гору глянуть, а листи почитати?

А може підлеглі з різних причин просто не дають читати численні заяви, скарги, звернення? Та й справді, чого читати, коли там про всілякі проблеми, про сміття та каналізацію, погані дороги та знищені дерева, про наркоманію та злочинність, про пивні ларьки біля шкіл та садочків, про зруйновані пам'ятники архітектури та недобудови, аварійні будинки та корупцію у міськвиконкомі...Одне слово, - «песимісти».

От у Китаї, Грузії, Туреччині, Тунісі – «люди, як люди» - міській владі вони там не заважають, все гарненько самі прибирають, порядок наводять, працюють». Тому так часто наш херсонський голова любить їздити за кордон. Бо люди та й міста набагато приємніші.

А ще й буває і своїх підлеглих з собою у турне прихватить. Міського чиновника Ростислава Маршака, наприклад. Ви запитаєте, це – той самий, що штовхає мешканців, лається, а потім і сам катається в своєму кабінеті по підлозі?

Так, той самий. Але ж він, крім цього, своїми безвідповідальними, незаконними діями не тільки шкодить територіальній громаді та мешканцям міста, але й заборгував судам за рахунок бюджетних асигнувань 90000 (дев'яносто тисяч) гривень. А це вже що - корупція?!.

Про факт незаконних дій чиновника Р.Маршака, які привели до незапланованих, не передбачених витрат з міського бюджету у сумі 90000 (дев'яносто тисяч) гривень листом № 23 від 28 лютого 2019 року ТОВ «Молодіжний житловий комплекс м. Херсон» було повідомлено міському голові Миколаєнку. Реакції – нуль!

То може, настільки «дорога» меру людина Маршак, що Миколаєнко і сам готовий піти на порушення Закону України «Про запобігання корупції»? Але, мабуть, все ж не готовий, бо відповідає на цілком конкретні звинувачення не особисто, а знову ж таки - через в.о. заступника... Бо читати не вміє?

Майже 2000 років тому мудрий філософ Сенека Луцій Анней сказав: «Злочинець може іноді уникнути покарання, але не страху перед ним». Чи можемо ми собі уявити, як страшно жити деяким особам, які наділені власними повноваженнями та розпоряджаються коштами територіальної громади?

Скільки ж ще дурниць та порушень чинного законодавства натворять «перелякані чиновники» до кінця свого терміну обрання та призначення? Чи, можливо, правоохоронні органи більш активно займуться кримінальними впровадженнями, які вже зареєстровані, а терміни обрання заміняться на відповідні терміни ув'язнення? І тоді мешканці міста полегшено зітхнуть.

Вибори Президента України підтвердили, що майже 80% мешканців міста хочуть змін. Сподіваємось, що Президент України В. Зеленський виправдає очікування українців, і корупція, як явище, зникне в місті Херсоні, як і у всій Україні, разом зі всіма корупціонерами.

Самуель МАРШАК

P.S. Як виявилося сьогодні, 11 травня, схоже, що мер Херсона не вміє не лише читати, а ще й розмовляти... принаймні зі своїми колегами з депутатського корпусу Херсонської міської ради. Інакше чим поясниш той факт, що вони не з'являються на сесію - сьогодні з 54 депутатів, з'явилося лише 14... сесію було зірвано! Так навіщо нам такий мер, який не вміє ні читати, ні розмовляти?

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон