До навчання в ХДУ залучають найкращих

В межах профорієнтаційної роботи, в минулий вівторок, 7 травня представники Херсонського державного університету відвідали один із віддалених районів Херсонщини – Генічеський.

Так, делегація від ХДУ зустрілася з учнями місцевих шкіл у Будинку культури та долучилася до Дня відкритих дверей у Генічеському медичному училищі.

Захід пройшов за участі представників районної ради Генічеського району: керуючого справами Генічеської райради Сергія Коржевого та депутата Херсонської обласної ради, вчителя Генічеської гімназії Галини Толубець.

У свою чергу, в.о.ректора ХДУ Наталія Тюхтенко презентувала один із найпотужніших навчальних закладів півдня України – Херсонський державний університет: розповіла про структуру вишу, професорсько-викладацький склад, напрямки навчання за кожним факультетом.

Наталія Тюхтенко зазначила, що Херсонському державному університету в листопаді минулого року виповнився 101 рік, і сьогодні наш навчальний заклад – найбільший на Херсонщині: «Керівництво університету намагається зробити все для того, аби студенти, почували себе комфортно, при цьому виконуючи головну місію – здобути професію, яка дасть можливість бути висококваліфікованими спеціалістами, отримувати не тільки моральне задоволення від роботи, але й матеріальне.

І коли ви будете робити свій вибір – подумайте: в Херсонській області жити і навчатися буде комфортніше, адже кожна людина прив'язана до того місця, де народилася. І якщо ми разом якісно робитимемо спільну справу, то я переконана, що ви отримаєте гідну професію і Херсонщина буде мати якісний людський капітал», – наголосила Наталія Тюхтенко.

Зазначимо, що наразі Херсонщина – єдина область в Україні, у якій діє програма «Людський капітал». І завдяки цьому проекту кількість студентів, які вступають до вишів і, зокрема, до ХДУ за цією програмою, постійно зростає. Тож виступаючі запропонували долучитися молоді до цього проекту.

До того ж, Генічеський район може пишатися своїми випускниками, які прославляють свій край. Це і співробітник ХДУ Тамара Мандич, яка є переможцем багатьох олімпіад і конкурсів, голова Первинної профспілкової організації студентів ХДУ Олександра Писларь.

Під час зустрічі мотивувала майбутніх вступників своїм особистим прикладом колишня випускниця Генічеської гімназії, а нині співробітник ХДУ Тамара Мандич. Адже мине декілька років і присутня у залі молодь постане перед одним із головних життєвих виборів – вибору професійного шляху.

Аби допомогти правильно визначитися, насамперед потрібні конкретні життєві приклади, окреслення перспектив професійного розвитку, кар'єрного росту та можливостей самореалізації. Усі ці складові гармонійно поєднані в Херсонському державному університеті.

А особливого настрою на профорієнтаційному заході додали виступи студентів медичного та педагогічного факультетів. Тож присутні у залі мали змогу переконатися, що саме така амбітна, креативна, успішна, яскрава, талановита молодь навчається у Херсонському державному університеті.

Сподіваємося, що завдяки подібним заходам у майбутньому наш заклад вищої освіти чекатиме гідне поповнення студентів!

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон