Яку суму витратять на утримання курортних пляжів Херсонщини

Херсонська область поступово готується до прийняття туристів. Так, вже 17 травня на території селища міського типу Асканія-Нова відбудеться офіційне відкриття туристичного сезону.

У зв'язку з цим, підприємці та надавачі туристичних послуг активно готуються та приводять свої території до ладу. Про благоустрій курортного містечка подбала і Скадовська міська рада. На черговій сесії було порушено питання стосовно утримання міських пляжів та затверджена програма «Утримання майна комунальної власності м. Скадовська на 2019».

Відомо, що вищезазначені послуги у Скадовську надає комунальне підприємство «Очисні споруди». Як повідомив журналісту інтернет-видання «Гривна» директор підприємства Вадим Швець, на оплату послуг з очищення прибережної смуги від морської трави, благоустрій території пляжів міста виділено 190 тисяч гривень. Кошти були залучені з міського бюджету.

Станом на 1 квітня працівники КП надали послуги на суму 11 тисяч 217 гривень.

Також Вадим Володимирович додав, що у період туристичного сезону орендатори пляжів у процесі їх експлуатації забезпечують прибирання території щоденно.

Окрім цього, журналіст видання звернувся до Лазурненської селищної ради, аби дізнатися у яку суму обійдеться їм цьогорічне утримання пляжів. У держструктурі запевнили, що кошти на прибирання морських берегів не передбачені. Тому, у яких умовах відпочиватимуть туристи, залежить тільки від них.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон