Херсонські учні знайомилися з професією бібліотекаря

У цьому році Гончарівка започаткувала екскурсії для старшокласників, що знайомлять із професією сучасного бібліотекаря.

Нещодавно учні Таврійського ліцею мистецтв мали змогу побачити робочі місця бібліотекарів, що зазвичай недоступні для пересічних читачів.

Хлопці та дівчата дізналися: як здійснюється закупівля та подальша обробка бібліотечного фонду; який шлях повинна пройти книга, щоб потрапити до читача; як та де зберігаються книжкові скарби; як реставруються старовинні газети і «зачитані» книжки та багато іншого.

Також вони переконалися, що сучасний бібліотекар володіє іноземними мовами, навчає на безкоштовних курсах державної мови, працює як адміністратор інтернет-центру, використовує в роботі 3D-принтер та 3D-сканер, веде екскурсії у музеї книги, проводить майстер-класи з художньої творчості та пізнавально-розважальні програми для дітей, організує художні виставки та надає інформаційну підтримку майбутнім хореографам, музикантам, художникам. Екскурсанти були здивовані різновидами професійної діяльності бібліотекаря.

Звичайно, за годину неможливо отримати вичерпне уявлення про світ сучасної бібліотеки, тому знайомство з її можливостями продовжиться, коли екскурсанти стануть постійними відвідувачами та користувачами книгозбірні.

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон