Юрій Рожков: «Ми об’єдналися для порятунку онкохворих дітей»

3 травня у Кіноконцертній залі "Ювілейний" стартував Всеукраїнський благодійний марафон "Врятуємо життя разом!".

Долучившись до нього, херсонцям вдалось зібрати майже 180 тис. грн. і гроші продовжують надходити на відкритий рахунок для невідкладних потреб онкогематологічного відділення Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні.

"Насправді, наш захід тривав не кілька годин, а кілька тижнів, - розповів Юрій Рожков, лідер Громадської платформи "Добро переможе", - на ярмарку і концерті ми побачили яскравий результат непростої копіткої роботи багатьох різноманітних колективів: музичних, гурткових, шкільних, дошкільних, батьківських, педагогічних. Це різні люди і не лише за віком! Нам вдалося їх об'єднати в єдиному благородному пориві - порятунку онкохворих малюків, які перебувають зараз на лікуванні.


Коли я відвідував з колегами і однодумцями їх у медичному закладі, щоб підняти настрій, привітати зі святами і вручав подаруночки, думав: а як я можу їм допомогти здійснити найзаповітнішу мрію? Адже у листах до Діда Мороза і Святого Миколая вони дуже просили допомогти одужати, зцілити їх. Обіцяли слухати своїх батьків, допомагати по життю іншим... Діти вірять в диво і силу молитви. І народилась така ідея провести благодійний захід, щоб усім разом підтримати онкохворих дітей і морально, і матеріально!

Наша юна, але вже відома далеко за межами України співачка Ліза Волощенко запропонувала музичний формат благодійного концерту. Ми зустрілися командою, обговорили організаційні деталі та поетапність проведення нашого марафону і взялися до роботи".

Ліза Волощенко також розповіла про свою заповітну мрію - допомагати діткам, які хворіють на рак: "Але ж на це потрібні великі гроші, а їх у моєї родини немає, - каже Ліза, - та бажання було таким сильним! І ми з татом вирішили, що зможемо допомогти співом. Під час багатьох всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів я познайомилась з відомими співаками - улюбленцями публіки: Олексієм Сагаловським, Віктором Романченком, Андріаною, Антоном Каргатовим. Зокрема, до них ми з татом і звернулися за допомогою. Одразу пропонували заспівати на благодійній основі, для порятунку онкохворих дітей і дуже зраділи, що друзі відгукнулись. Дехто навіть змінив свої плани, виступи і приїхав у Херсон!".

Але, паралельно з підготовкою до концерту, організатори готували для херсонців ще й святковий ярмарок з музичним супроводом, адже подарувати свою танцювальну та співочу творчість для підтримки онкохворих діток захотіли учні херсонських шкіл! Автори проекту із задоволенням підтримати таке прагнення і допомогли його реалізувати.

Саме так вдалось і кошти швидше зібрати, і надати, напевне, найцінніший урок учням - урок людяності! Тож, ще місяць тому, заручившись підтримкою міського управління освіти, представники Громадської платформи "Добро переможе" звернулись до навчально-виховних закладів Херсона і передмістя з пропозицією виготовити оригінальні поробки, що потім батьки дітей-майстрів пропонували купити на благодійному ярмарку!

Юрій Рожков, лідер Громадської платформи "Добро переможе" підкреслив, що у благодійному заході взяло участь 110 освітніх закладів Херсона. "Таким чином, під час ярмарку нам вдалось зібрати понад 46 тис. грн. А від продажу квитків та надходжень на благодійний рахунок виручили утричі більше! За ці кошти придбали 3 шприцеві інфузомати - обладнання, якого дуже бракувало для проведення хіміотерапії. Два вручили офіційно, на сцені, під час концерту, а третій докупили днями і передали в лікарню. Зараз це обладнання в роботі. Воно рятує життя онкохворих діток Херсонщини!

Щиро вдячний підприємцям, які долучились до збору коштів, благодійникам та добродіям, котрі допомогли сплатити організаційні витрати на світло, звук, сцену тощо. Дякую дітям, їх батькам і вчителям за небайдужість і працьовитість. Вдячний співакам, танцюристам і ведучим за яскраве шоу, яке зібрало повну залу глядачів! Ми зробили добру справу і це лише початок марафону. Обов'язково підтримуватиму такі важливі благодійні проекти і надалі! Добро легко робити разом!"

Долучитись до збору коштів онкохворим діткам можете і Ви, переказавши будь-яку посильную суму на розрахунковий рахунок:

Реквізити Херсонської обласної дитячої лікарні для надання благодійної допомоги:
р/рах. 31552391222863
МФО 852010
ЄДРПОУ 02009873

ВРЯТУЄМО ЖИТТЯ РАЗОМ!!!

Громадська платформа Юрія Рожкова "Добро переможе"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон