Недбалість чиновників чи корупційні зловживання земельними ресурсами в Олешківському районі?

Цими питаннями, від імені громади, задався депутат Виноградівської ОТГ від селища Брилівка Віктор Іванович Сливка, який пояснив наступне:

- Ще у вересні місяці 2018 року за ініціативою депутатів Виноградівської сільської ради від селища Брилівка, голова ОТГ Шматенко С.В. звернувся до Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області з метою перевірки самовільного заняття земельних ділянок у селищі Брилівка.

Восени того ж року головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель в Олешківському районі Лабенок Олександр Іванович разом із землевпорядником селища Брилівка - Гладкою А.В. та депутатами Виноградівської сільської ради здійснили інспектування самовільно зайнятих земельних ділянок у селищі Брилівка!

За результатами перевірки були виявлені такі факти самовільного використання земельних ділянок:

1. Самовільне зайняття земельної ділянки за адресою: вул. Центральна, 64, смт Брилівка, загальною площею - 0,9962 га власником будівлі є ПП "Промальп".

2. Самовільне використання земельної ділянки власником будівлі ПП "Метекс" за адресою: вул. Центральна, 2, смт Брилівка, загальною площею - 0,55 га.

3. Самовільне використання земельної ділянки КП "Агро" за адресою: вул. Залізнична, 2, смт Брилівка - площею 1,8 га.

4. Самовільне використання земельної ділянки КП "Агро" яка розташована у смт Брилівка біля колишньої автобази площею - 3,8 га.

Ці порушення земельного законодавства тривають більше 10 років! Однак навіть з часу перевірки інспектором О.Лабенком й до цього часу, а це вже більш ніж пів року з дати виявлення цих порушень жодних заходів з боку О.Лабенка, землевпорядника Брилівки Гладкої А.В. та старости селища Брилівка Медведєвої І.Г. не було вжито.

А ці земельні податки, як ви розумієте, могли б сприяти наповненню бюджету ОТГ та розвитку громади. Але як на мій погляд інспектор Держгеокадастру Лабенок О.І. вирішив робити показники на обмірах городин простих жителів селища Брилівка, а на самовільне зайняття земельних ділянок, які рахуються в гектарах.

Інспектор Лабенок О.І., землевпорядник Гладка А.В. та староста селища Брилівка Медведва І.Г. просто закривають на це очі. Ви думаєте випадковість?

Але я так не думаю, вважаю, що тут присутня корупційна змова цих трьох посадових осіб стосовно цих земельних ділянок, адже всіх інших власників об'єктів нерухомості, під якими розташовані земельні ділянки цим посадовими особам вдається дуже вдало змушувати приводити у відповідність до вимог чинного законодавства земельні ділянки, які вони займають!

Віктор СЛИВКА
Депутат Виноградівської ОТГ від селища Брилівка

P.S. На цю публікацію вже відреагували в Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області, тут мають іншу точку зору на проблеми, викладені у статті:

1. Звинувачення, висловлені стосовно державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог земельного законодавства України про охорону земель на території Херсонської області Лабенка Олександра Івановича у бездіяльності є безпідставними. Відповідно до наказу Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Лабенок О.І. в межах своєї компетенції здійснив необхідні обстеження та виявив факти використання земельних ділянок комунальної власності під нерухомим майном, яке перебуває у приватній власності без оформлення належним чином документів ПП «Метекс», ПП «Промальп», та факти самовільного зайняття земельних ділянок комунальної власності. Покладені на нього завдання, у межах повноважень, інспектор виконав повною мірою;

2. Можливість здійснення самоврядного контролю у галузі земельних відносин передбачена ст. 189 ЗКУ п «ї», ст. 15 Закону України «Про охорону навколишнього середовища». Порядок здійснення контрольних повноважень органами місцевого самоврядування визначається Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема, п. «б», ч.1. ст. 33 Закону надає виконавчим органам рад повноваження щодо здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охорогною земель, за впровадженням заходів, передбачених документацією з землеустрою, а ст. 48 передбачає засади діяльності тимчасових контрольних комісій ради.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон