Які тварини в Херсоні найнебезпечніші

Сусіди на сусідів зазвичай не нападають. А от їхні тварин часом можуть бути вельми небезпечними.

У Херсоні трирічна дівчинка наблизилася до собаки з сусіднього подвір'я у провулку Якірному. Та накинулася на неї, й прохромила іклами ніжку дитини – знадобилася термінова допомога медиків.

Люди в білих халатах додають: ми боїмося безпритульних тварин, але насправді у обласному центрі городяни частіше потерпають від укусів своїх чи сусідських домашніх улюбленців, через власну необережність чи надмірну нав'язливість, якої чотирилапі не завжди витримують спокійно.

— Тільки з початку нинішнього року у міському травмопункті при нашій лікарні надавали допомогу п'ятдесятьом постраждалим від нападів собак. Але тільки кожного четвертий став жертвою атаки безпритульних псів, — розповіла заступник головного лікаря клінічної лікарні імені Афанасія і Ольги Тропіних Тамара Діасамідзе.

Втім, візитом до травмопункту закінчуються не тільки напади собак. За статистикою, у 2019 році п'яту частину його пацієнтів склали ті, хто «не знайшов спільної мови» з кішками. І ще два відсотки – жертви абсолютно різних тварин. Це можуть бути і лисиці, і тхори, і єнотовидні собаки, і летючі миші.

А в квітні цього року до цього списку додалися ще й їжачки, котрі вкусили двох херсонців. Вони, звичайно, милі тваринки, але при цьому є потенційними носіями збудника сказу. Тож якщо їжак вкусив вас до крові – мерщій звертайтеся до лікаря, аби отримати курс ін'єкцій антирабічної вакцини. Доки не стало запізно.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон