Херсонські студенти створили театр тіней

Здавалося б, точні науки і театральне мистецтво – речі несумісні. Але студенти факультету комп'ютерних наук, фізики та математики наочно довели, що це зовсім не так.

Вони створили факультетський театр тіней, і днями представили його нову виставу на університетському фестивалі «Молода хвиля».

Тіньові сценки із глибоким філософським підтекстом на теми любові й краси, що рятує світ, швидкоплинного технічного прогресу, який цей світ змінює, глядачі зустріли із захопленням – це було по-новому, символічно та оригінально!

Проректор Херсонського державного університету Сергій Кузнецов каже, що фестиваль «Молода хвиля» отримав нині «друге дихання». Раніше його проводили по факультетах, і він називався стандартно – «Студентська весна». Але змінили не тільки його назву, а й формат: для проведення концертів із танцями, співами, декламацією віршів тощо два факультети об'єднуються за результатами жеребкування.

Крім того, досконалішим став і технічний «супровід» шоу. Адже для ХДУ придбали нове звукове та світлове обладнання, а також сучасний відео проектор (якраз його використали для вистави театру тіней) загальною вартістю близько 1,3 мільйони гривень. Тож рівень вузівських концертів нині не гірший, ніж у визнаних естрадних колективів.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон