У Бериславі облаштують ресурсну кімнату для дітей

Ресурсний центр – це місце, де діти з особливими освітніми потребами можуть безкоштовно проводити своє дозвілляй при цьому навчаючись разом зі звичайними дітьми. Зазвичай, у таких кімнатах облаштовують спеціальні кутки по інтересах: спортивні, розважальні, мистецькі та навчальні.

На минулих вихідних у Херсоні був відкритий перший соціально-психологічний – «Крила янгола». Зазначимо, що даний центр функціонує на благодійних засадах.

Відкриття подібних центрів – це одна із вимог реформи освіти «Нова українська школа». Згідно з цією реформою, інклюзивна освіта має бут доступна для кожної дитини, яка її потребує.

Також ресурсну кімнату для дітей планують облаштувати й у місті Берислав. Для неї вже закупили меблі й комп'ютерне обладнання. На придбання 5 комплектів нових шкільних меблів було витрачено 443 тис. грн, а комп'ютерного обладнання – 207 тис. грн. Про це йдеться на сайті державних закупівель «Prozorro».

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон