В Херсоні відбудеться всеукраїнський дводенний семінар

В Херсоні відбудеться всеукраїнський дводенний семінар-нарада на тему: «Національна стратегія імунізації та роль мережірегіональних центрів громадського здоров'я в її реалізації»

За підтримки представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні 22-23 квітня в конференц-залі готелю «Панорама» (Придніпровський узвіз, 2а) відбудеться всеукраїнський масштабний дводенний семінар-нарада «Національна стратегія імунізації та роль мережі регіональних центрів громадського здоров'я в її реалізації».

Завдання заходу:

- презентація Стратегії національної програми імунізації та захисту населення від інфекцій, що можна попередити вакцинацією, та дорожньої мапи до 2022 року;

- огляд поточного прогресу у впровадженні національних заходів з імунізації;

- перегляд та доопрацювання проекту регіонального Плану дій щодо впровадження стратегії імунізації і дорожньої мапи;

- обговорення ролі та функцій Центру громадського здоров'я на регіональному рівні, необхідних можливостей щодо програми імунізації.

У семінарі візьмуть участь представники ВООЗ в Україні, керівники і фахівці ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України», КЗ «Херсонський обласний центр громадського здоров'я» та провідні фахівці України з питань імунізації.

Наразі Україна входить до десятки країн із стійким низьким рівнем охоплення імунізацією. У 2018 році вперше з 2008 року спостерігається позитивна тенденція та незначне збільшення охоплення за більшістю напрямків національних програм імунізації населення. Проте продовжується найбільший за останні 10 років спалах кору, високим залишається ризик для появи інших захворювань.

Прес-центр "Медицина"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон