Через оцет та цукерку на Херсонщині ледве не загинули двоє

Всупереч розповсюдженому у народі вислову, оцет навіть «на дурняк» солодким не буває.

У цьому на власному гіркому досвіді переконався 56-річний мешканець селища Дніпряни під Новою Каховкою. Серед ночі і без того хмільний чоловік побажав ще чогось випити. І від душі сьорбнув з пляшки, що підвернулася під руку, не подивившись на етикетку.

А в пляшці виявилася концентрована оцтова есенція, якою необережний дегустатор спалив собі стравохід, і через це опинився у лікарні.

Хоча й солодощі через необережність також можуть довести до шпиталізації. У тих-таки Дніпрянах того ж дня дворічне маля пригостили цукеркою. Замість того, аби її розсмоктувати, хлопчик вирішив проковтнути гостинця. Цукерка ж застрягла у дихальних шляхах, та спричинила асфіксію (задуху).

Відчайдушно намагаючись дати дитині можливість дихати, та дістати цукерку, хтось із дорослих просто розірвав хлопчику рота (!). Але й це не допомогло: довелося викликати бригаду «швидкої допомогу», аби відвезти юного пацієнта до лікарні.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон