Хто з херсонців зможе безкоштовно відпочити на морі?

Чимало українців мріють з'їздити до моря на травневі свята – якщо не скупатися, то бодай чистим повітрям подихати, і краєвидами насолодитися.

Але не всі можуть собі таке задоволення дозволити – дорого. А от для студентів і викладачів Херсонського державного університету воно цілком доступне.

Скажімо, викладачів ХДУ з 3 по 5 травня вузівська база відпочинку «Буревісник» у курортному селищі Лазурне Скадовського району області взагалі запрошує безкоштовно. Також у травні сюди приїде понад сорок студентів, котрі опановують спеціальності викладачів фізичного виховання та менеджерів готельно-ресторанного бізнесу.

Це буде не відпочинок, а практика: майбутні педагоги тренуватимуться, а майбутні готельєри опановуватимуть мистецтво красиво обслуговувати клієнтів. Втім, «платних» гостей у сезон тут надалі також не бракуватиме.

— Хоча через зростання витрат на обслуговування оздоровниці путівки на червень-серпень 2019-го подорожчали в середньому на 15-20 відсотків, охочих відпочити у нас не бракує. До третини місць на літо вже забронювали за договорами, — каже директор «Буревісника» Андрій Самарин. – Залежно від комфортності номерів, платня за добу відпочинку у нашій оздоровниці складатиме від 120 до 450 гривень.

У Скадовську гостей на «маївки» готові приймати близько половини прибережних готелів та пансіонатів – кажуть, заявок на бронювання небагато. «На травневі свята платню за проживання залишаємо на рівні минулорічної – від 185 до 230 гривень. У сезон буде дорожче», — прогнозує адміністратор готелю «Чорне море» Наталя Акулович.

На курорті Арабатська стрілка Генічеського району Херсонщини у травневі свята планують працювати до третини баз відпочинку й пансіонатів. Важливий нюанс: не всюди у цей час готові налагоджувати харчування гостей. А діапазон цін широкий просто навдивовижу: у «приватному секторі» із спартанськими умовами можна знайти кімнату і за шістдесят гривень за добу, а номер «з усіма зручностями» коштуватиме від 230 до 850 гривень.

Втім, у готелях із претензією на елітність вартість апартаменті часом коштує до 2,5 тисячі гривень на добу. Що співставно або навіть перевищує ціни п'ятизіркових готелів на курортах Єгипту і Туреччини.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон