Поліцейська операція «Нерест» почалася на Херсонщині

У середу, 10 квітня, на Херсонщині почалася поліцейська операція «Нерест». У кожному районі області вже сформували групи,які патрулюватимуть ринки та місця стихійної торгівлі для перешкоджання спробам збуту свіжої риби без документів про її легальне походження.

Перевірятимуть також і підозрілий транспорт на дорогах, який може перевозити браконьєрські улови. Звичайно ж, нелегальних промисловців із забороненими знаряддями лову будуть шукати і на водоймах.

До того ж, як на річках, озерах та водосховищах, так і біля морського узбережжя, інформує заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Херсонській області Віталій Валяєв.

Власне, «фільтрація» водойм для вилучення браконьєрських знарядь активно ведеться ще з 1 квітня. І за їх результатами вже чітко зрозуміло, що ніякі покарання охочих до розграбування природних багатств не відлякують від нерестовищ. Адже тільки впродовж першої декади квітня на водоймах краю вилучили аж 112 сіток загальною площею біля десяти кілометрів (!).

Траплялися серед них і так звані «безгоспні», чиї власники встигли втекти, і з власниками. По відношенню до нелегальних промисловців уже розпочали три кримінальних провадження, повідомив Віталій Валяєв.

При цьому в поліції обіцяють не чіплятися до тих, хто зібрався насмикати собі трохи риби на юшку навіть у нерест. Аби лише вони ловили її з берегу, і вудкою тільки з одним гачком, у спеціально відведених для цього місцях. Втім, це обмеження риболовам знайоме, бо воно діяло і в минулі роки.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон