В ХДУ говорили про перспективи медичної реформи на Херсонщині

Вчора, 11 квітня, у Херсонському державному університеті відбувся науково-методичний семінар «Перспективи підготовки сімейних лікарівна Херсонщині в контексті медичної реформи».

Новостворений медичний факультет вперше зібрав у стінах вишу представників Херсонської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації, Національної академії медичних наук України, медичних працівників закладів охорони здоров'я Херсона та області, науково-педагогічних працівників та студентів медичного факультету нашого навчального закладу.

Модератором науково-методичного семінару «Перспективи підготовки сімейних лікарів на Херсонщині в контексті медичної реформи» виступила декан медичного факультету Ірина Глущенко, яка привітала гостей вишу та надала слово в.о.ректора ХДУ Наталії Тюхтенко.

У свою чергу, Наталія Анатоліївна зазначила: «Ми дійсно довго мріяли про те, аби у нашому навчальному закладі та на Херсонщині в цілому існував медичний факультет».

Також в.о.ректора ХДУ Наталія Тюхтенко висловила вдячність всім, хто долучився до цієї важливої події – голові ХОДА Андрію Гордєєву, народному депутату України, обраному ректору ХДУ Олександру Співаковському, народному депутату України, голові Наглядової ради ХДУ Сергію Хланю, директору Департаменту охорони здоров'я ХОДА Віктору Короленку.

Завершуючи свій виступ Наталія Тюхтенко відзначила, що завдяки таким заходам, у майбутньому Україна стане тією державою, де кожна людина зможе прийти до лікаря і отримати кваліфіковану допомогу.

Декан медичного факультету ХДУ Ірина Глущенко підкреслила, що науково – методичний семінар – це знакова подія для факультету та університету в цілому. «Подібні заходи – слушна нагода поспілкуватися медичній спільноті зі студентством. Адже освіта, наука і медицина – тріада, без якої неможлива підготовка сімейного лікаря», – прокоментувала декан медфаку.

Також Ірина Іванівна оголосила, що у середу, 10 квітня Генічеське медичне училище офіційно увійшло до структури ХДУ. Відтепер студенти Генічеського медучилища можуть вступити на II курс медичного факультету ХДУ без складання ЗНО, за результатами екзаменів.

Зазначимо, що днями Уряд прийняв остаточне рішення щодо приєднання Бериславського педагогічного коледжу та Генічеського медичного училища до структури Херсонського державного університету.

Створення такого потужного освітнього холдингу у Херсонському державному університеті в майбутньому забезпечить Херсонщину високоякісними та професійними фахівцями, яких сьогодні так бракує у регіоні.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон