У Херсоні шанують пам'ять про Катинський злочин

Вчора, 11 квітня, в Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка відбулось урочисте відкриття виставки «Правда і пам'ять.Катинський злочин», присвяченої 80-річчю початку ІІ Світової війни та 80-річчю Катинського злочину.

Міжнародний історико-освітній фотопроект було організовано за ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі на основі архівних матеріалів та фотодокументів, підготовлених Музеєм Традиції Незалежності та Товариством «Катинська родина» м.Лодзь (Польща).

Виставку було відкрито директором музею Аліною Доценко за участі Консула Республіки Польща в Одесі пана Анджея Шмідтке, дипломата пана Мацея Тибурція, заступника голови Херсонської обласної адміністрації Андрія Балоня, заступника голови обласної ради Оксани Рукавішнікової, секретаря Херсонської міської ради Олени Урсуленко, начальника Управління культури ХОДА Світлани Думинської, голови Херсонського обласного польського товариства «Полонія» Розалії Ліпінської.

На початку заходу ксьондзом Херсонського римо-католицького костелу о.Максимом було прочитано загальну молитву, присвячену вшануванню пам'яті жертв Катинської трагедії, а паном Мацеєм Тибурцієм зроблено доповідь щодо трагічних історичних подій в Катині.

Після слів щирої підтримки та співчуття, які прозвучали від представників адміністрації області, загиблих вшанували хвилиною мовчання. Потім для гостей прозвучали вокальні твори «Діві Марії», «Panis angelicus» у виконанні Народної артистки України Наталії Лелеко. Представникам польської делегації дирекцією було подаровано кращі видання про колекцію музею.

На виставці були присутні також члени польської громади міста Херсона, громадські діячі, прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління, працівники міських бібліотек, ліцеїсти та учні старших класів ЗОШ №16 з поглибленим вивченням польської мови та культури, журналісти місцевих ЗМІ.

Херсонський художній музей

P.S. Запрошуємо познайомитись з виставкою, яка триватиме до початку травня.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон