Генічеські освітяни зробили "Крок до херсонських вишів"

Диференціація шкільної освіти, організація профільного навчання у школі, перехід на багаторівневу структуру вищої освіти відкрили нові можливостідля здійснення взаємодії середніх та вищих закладів освіти, орієнтовані на партнерство в розробці основних принципів спільної роботи, що дозволяє забезпечити наступність та безперервність шкільної та вишівської освіти.

Так, один із важливих кроків задля цього був зроблений вчора, 4 квітня 2019 р., коли до Херсонського національного технічного університету завітали почесні гості – голова Генічеської районної ради Андрій Олександрович Євстратов разом з директорами загальноосвітніх закладів Генічеського району.

Шановні гості зустрілися з членами ректорату ХНТУ, деканами факультетів та професорсько-викладацьким складом університету. Зустріч відбулась у рамках впровадження обласного освітнього проекту «Крок до херсонських вишів», мета якого полягає у допомозі випускникам Херсонської області, які навчаються у сільській місцевості, якісно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання й вступити до херсонських закладів вищої освіти. У межах реалізації проекту передбачається підготувати випускників 2019 року, які проживають у сільській місцевості і виявили бажання здобути вищу освіти у закладах вищої освіти Херсонської області шляхом проведення занять з конкурсних навчальних предметів.

Під час зустрічі освітян Генічеського району та керівництва ХНТУ було обговорено низку актуальних і проблемних питань регіональної освіти, зокрема: проблеми та перспективи НУШ (нової української школи); профорієнтаційна робота; зовнішнє незалежне оцінювання; правила прийому до закладів вищої освіти у 2019 році та ін.

Сторони в особі ректора ХНТУ Ю.М. Бардачова та голови Генічеської районної ради А.О. Євстратова домовилися об'єднати зусилля і спільно діяти у рамках обласного освітнього проекту «Крок до Херсонських вишів», зокрема щодо упровадження в освітній процес новітніх технологій та ефективних методик, спрямованих на підвищення рівня навчальних досягнень здобувачів освіти.

Найурочистішою подією заходу стало підписання ректором Херсонського національного технічного університету Юрієм Миколайовичем Бардачовим та головою Генічеської районної ради Андрієм Олександровичем Євстратовим Меморандуму про творчу співпрацю. Згідно цього документу, професорсько-викладацьким складом вищого навчального закладу буде проводитися агітаційно-інформаційна робота серед вступників та їхніх батьків, надаватиметься інформація про навчальний заклад, правила прийому, рекламно-інформаційна продукція, навчально-методична література, програми вступних випробувань та щоденні консультації. У результаті такої взаємодії учні долучатимуться до вишівської системи освіти у стінах рідної школи, що полегшить їхню адаптацію при переході у заклад вищої освіти.

Переконані, що об'єднання зусиль шкільної та вишівської освіти дасть можливість середнім навчальним закладам Генічеського району разом з викладачами вузу координувати зусилля щодо системи підготовки, змісту і наповнення програм навчальних дисциплін, залучення до профільного навчання провідних науковців ХНТУ, що сприятиме успішному складанню зовнішнього незалежного оцінювання.

Після офіційної частини зустрічі, ректор університету Юрій Миколайович Бардачов ознайомив почесних гостей з матеріально-технічною базою ХНТУ. Зокрема, делегація відвідала науково-дослідну лабораторію «Текстиль» та мультимедійну лекційну залу, які оснащені найновітнішим обладнанням. Також директори шкіл змогли ближче познайомитися з професорсько-викладацьким колективом ХНТУ та організацією навчально-виховного процесу в університеті.

Найціннішим у цьому заході стало те, що всі присутні мали можливість протягом усієї зустрічі відверто та невимушено поспілкуватися з членами ректорату та деканами факультетів Херсонського національного технічного університету, поставити запитання, які їх найбільше хвилюють, і одразу отримати на них вичерпні відповіді. Дійсно, діалог вийшов насиченим, освітяни району змогли щиро поспілкуватися з керівниками та викладачами навчального закладу.

В університеті впевнені, що подальша співпраця принесе свої корисні результати, адже метою університету є допомога учням безпосередньо наблизитися до вимог, що ставляться зовнішнім незалежним оцінюванням, виробити вміння творчо оперувати своїми знаннями, дати змогу переконатися в слушності вибору професії, формувати морально-вольові якості майбутніх студентів.

За матеріалами Прес-центру ХНТУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон