У Херсоні говорили про завдання правоохоронців на другий тур виборів

Про це сьогодні, 4 квітня, говорив радник Міністра внутрішніх справ України Іван Варченко під час робочої наради з керівництвом поліції Херсонської області, ГУНП в АР Крим, Нацгвардії, служби з надзвичайних ситуацій, прикордонної та міграційної служб.

На зустрічі проаналізували роботу всіх відомств у першому турі виборів і обговорили готовність до забезпечення правопорядку та безпеки громадян під час другого туру.

"Україна та вся правоохоронна система отримали високу оцінку роботи від майже 2000 іноземних спостерігачів та кандидатів у Президенти. Поліція у співпраці з органами системи МВС ефективно спрацювали під час першого туру голосування, а також дотрималися бездоганної політичної нейтральності за час виборчої кампанії.

- Наша система чесно і гідно пройшла перший тур виборів", - зазначив Іван Варченко.

Радник Міністра відзначив високий рівень роботи і поліції Херсонської області, яка не допустила грубих порушень, реагувала на усі звернення та повідомлення під час передвиборчої кампанії та першого туру.

Щоб досягти таких результатів, всі правоохоронні органи провели велику превентивну роботу. Майже весь інформаційний простір був заповнений попередженнями та роз'ясненнями щодо відповідальності за порушення виборчого законодавства.

"Вважаю за доцільне вкотре нагадати виборцям, що не можна як фотографувати бюлетені у кабінці, так і забирати їх з собою в якості сувенірів. Ми фіксували такі випадки і реагували на них. – Нагадую і членам виборчих комісій – дотримуйтеся виборчого законодавства, не здійснюйте саботаж виборчої діяльності, адже за це передбачена кримінальна відповідальність", - повідомив Іван Варченко.

Поліція та інші органи системи МВС у другому турі виборів продовжать оперативно реагувати на усі повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, приймати по ним законні рішення, будуть дотримуватися політичної нейтральності, запобігати будь-яким правопорушенням, щоб забезпечити чесні вибори.

Насамкінець Іван Варченко акцентував увагу на тому, що наразі агітація за кандидатів у Президенти України заборонена і діє «режим тиші», аж поки Центральна виборча комісія не підведе підсумки першого туру і не оголосить повторне голосування.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон