Рішення про недовіру голові Олешківської РДА законне і продовжує діяти

Нагадуємо, що ще 30 січня 2019 року на 39 позачерговій сесій 25 депутатів Олешківської районної ради, що становить більше 2/3 від загального складу ради, винесли голові Олешківської районної державної адміністрації Олені Кравченко-Скалозуб недовіру.

Однак 01 лютого 2019 р до Олешківської районної ради надійшла ухвала Херсонського окружного адміністративного суду від 31 січня 2019 року справа №3П-5/19, якою суддя Василяка Д.К задовольнив заяву голови районної державної адміністрації про забезпечення позову та зупинив дію рішення 39 позачергової сесії Олешківської районної ради сьомого скликання «Про висловлення недовіри голові Олешківської районної державної адміністрації Херсонської області Кравченко-Скалозуб Олені Валентинівні».

Згодом зазначену ухвалу було оскаржено у п'ятому апеляційному адміністративному суді. Незважаючи на її оскарження, районна рада подала тому ж самому судді Василяці Д.К. заяву про скасування усіх заходів забезпечення позову, однак суддя відповідною ухвалою відмовив районній раді у скасуванні цих заходів.

Районний орган місцевого самоврядування знову оскаржує у П'ятому апеляційному адміністративному суді і цю ухвалу Василяки Д.К. І ось, учора, 3 квітня 2019 р., в м.Одеса судом були розглянуті обидві апеляційні скарги районної ради – як на ухвалу про забезпечення позову, так на ухвалу про відмову в задоволенні заяви районної ради про скасування цих заходів суддею Василякою Д.К.

Результат такий – П'ятий апеляційний адміністративний суд задовольнив дві вищеназвані скарги Олешківського представницького органу влади та визнав дії суду першої інстанції необґрунтованими, неправомірними та незаконними.

Фактично на даний час рішення 39 позачергової сесії Олешківської районної ради сьомого скликання «Про висловлення недовіри голові Олешківської районної державної адміністрації Херсонської області Кравченко-Скалозуб Олені Валентинівні», прийняте більше 2/3 від загального складу ради, є законним і продовжує діяти.

Верховенство права або закон понад усе обговорюється на всіх рівнях: від шкільної парти і до трибуни Організації Об'єднаних Націй. А для голови Олешківської районної адміністрації Олени Кравченко-Скалозуб ставлення до даного поняття зовсім інше – це можливість маніпулювати, замовчувати одні події та висвітлювати інші, нехтування правилами, популізм і самоусунення від наданих державою повноважень. А треба нарешті усвідомити, що «закон вище короля».

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон