Хороші й погані новини для лісівників Херсонщини

За згодою сторін звільнився начальник управління лісового та мисливського господарства у Херсонській області Віктор Тищенко.

Він витримав роботу в умовах, коли лісгоспи краю впродовж трьох років узагалі не мали бюджетного фінансування. Але не витримав морального тиску, що посилився останнім часом.

«Піти у відставку – це тільки моє рішення, ніхто мене не примушував, і нікого за собою не кличу. Просто втомився морально і фізично. Я все життя садив та оберігав ліс, півтора десятка років у своїй біографії віддав роботі лісничого, ще дев'ять років очолював Каховський лісгосп. А тепер дожився до обурливих закидів типу: «Рищук та Тищенко знищили олешківський ліс». Такої наруги не заслужив, і більше стикатися із абсурдними звинуваченнями не хочу», — сказав у телефонній бесіді із автором цих рядків Віктор Володимирович.

Втім, нарешті лісівники Херсонщини почули і хорошу новину. Нещодавно їм бодай частково відновили держбюджетне фінансування. З спеціального фонду державної казни, куди надходить рентна плата за використання лісових ресурсів, Держлісагентство України у 2019 році запланувало асигнувати лісгоспам регіону 67 мільйонів гривень. З них понад п'ятнадцять мільйонів уже надійшло.

Виконувач обов'язків начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Михайленко пояснив: кошти призначені виключно на утримання лісової охорони, боротьбу із пожежами та на висаджування нових гаїв. Такі завдання обумовлюють виживання зелених оаз у таврійському степу. Хоча тепер відновлювати нормальну роботу буде складно.

— За тривалої відсутності фінансування штати тих же лісопожежних станцій зараз укомплектовані тільки на третину, — наголосив Володимир Михайленко. – Треба набирати нових працівників, і бажано, досвідчених та кваліфікованих. А на місячну зарплату близько п'яти тисяч гривень таких кандидатів спробуй іще відшукай.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон