На ринках і в магазинах обласного центруз'явилася перша молода картопля по 55—60 гривень за кілограм.
Продавці клялися й божилися, що то врожай з теплиць на лівобережжі Дніпра, тож городяни, котрі вже скучили за свіжими овочами, потроху купували «другий хліб».
Та щойно бульбу зварили і сіли дегустувати, як виявилося, що смак геть не схожий на продукцію з теплиць Голопристанського, Каховського чи Олешківського районів області.
А точніше, жодного смаку не відчувалося взагалі. Обурені гурмани кинулися з'ясовувати стосунки з комерсантами. Виявилося, що картопля насправді не вітчизняна, а імпортна — завезена з Ізраїлю і вирощена на тамтешніх бідних ґрунтах. Звідси й різниця в смаку.
Селяни, вислуховуючи обурення містян, тільки посміюються. Адже вони в курсі, що молодої тепличної картоплі в нас раніше, ніж наприкінці квітня, не буває. А цьогоріч, можливо, вона ще «запізниться», оскільки березень виявився холоднішим, ніж зазвичай.