Хто з херсонців може розраховувати на доплати у квітні

Пенсійний фонд України назвав тих, хто має шанс отримати доплати у квітні місяці. Це будуть ті пенсіонери, які мають низькі пенсії. Виплати відбуватимуться у формі разової компенсації.

Ірина Ковпашко, заступник голови правління Пенсійного фонду України: «У квітні пенсіонерам, які отримують свої пенсії в рамках Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» і мають стаж більше 30 (для жінок) або 35 років (для чоловіків), і розмір пенсій яких не перевищує 1 669,20 гривень, зможуть розраховувати на одноразову доплату до пенсії. Сума доплати – 1205 гривень».

Сума буде такою самою, як і у березні, т.т. фактично це буде «другий транш». «З квітня місяця почнемо виплачувати другу частину одноразової виплати», - зазначила Ірина Ковпашко.

Ще раніше звучало багато питань, а хто ж ті «ощасливлені», яким дали одноразову доплату? Слід зазначити, що компенсації виплачують тільки тим громадянам, чия пенсійна виплата не перевищує 40% від мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні становить – 4 173 гривні.

У ПФУ зазначають, що «компенсації» ніяк не вплинуть на призначені раніше пільги або субсидії. Відповідне рішення було оприлюднене 8 березня і стосується воно 2,1 мільйона пенсіонерів. Перший транш виплат відбувся у березні, коли вказаній категорії пенсіонерів одноразово донарахували по 1205 гривень.

«Виплати» дивним чином збіглися у часі і просторі з проведенням в Україні президентських перегонів... Чи не дивно?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон