Херсонців намагаються залякати

Вибори вже на носі і це відчувається в усьому. При цьому загальна ситуація в країні залишається спокійною та стабільною. Та, комусь таке не подобається...

Здається, що, хтось дуже хоче дестабілізувати ситуацію і постійно сіє паніку та розпускає «страшні» чутки, що на виборчих дільницях будуть бійки, вибухи і «взагалі там немає чого робити».

Хто зацікавлений у зниженні явки?

Кому потрібні «зайві» бюлетені для організації фальсифікацій? Хто з так званих «патріотів» працює проти майбутнього України? Знають у Нацполіції.

У МВС закликають громадян України не вірити дзвінкам з т.з. «попередженнями» не приходити на вибори президента, які надходять до певної категорії громадян з так званих «колл-центрів».

Іван Стойко, радник глави МВС: «Буквально днями з'явилася інформація від мережі «ОПОРА», ми почали кримінальне провадження за цим фактом: в різних областях з'являються колл-центри, які залякують людей, щоб вони не йшли на вибори».

Схема побудована для того, аби системно і цілеспрямовано знизити явку: «Людей залякують тим, що на дільницях можуть бути бійки, вибухи тощо... Ми звертаємося до громадян України: не піддавайтеся на такі провокації, ви захищені, у нас достатньо сил, щоб вибори пройшли спокійно і легітимно», - запевнив радник міністра.

З початку виборчого процесу МВС отримало 3 305 заяв з інформацією про порушення виборчого законодавства, на підставі яких відкрито 175 кримінальних проваджень за фактами порушень, пов'язаних з виборчим процесом, у той же час 24 особам оголошено підозру.

Крім того відомо, що починаючи з 25 березня під прямою охороною МВС знаходяться всі ОВК, які отримують виборчі бюлетені. Починаючи з середи – четверга бюлетені будуть отримувати ДВК, які так само будуть під охороною поліції у продовж всіх цих днів, до моменту здачі протоколів за підсумками голосування.

Всього по Україні на цьому тижні охороняти ОВК та ДВК буде понад 6 тисяч поліцейських. У день голосування та у ніч підрахунку, поліція буде нести чергування у посиленому режимі, для того аби оперативно реагувати на можливі «надзвичайні» ситуації. У цій схемі буде задіяно кілька тисяч працівників особового складу МВС, Нацполіції, Нацгвардії та ДСНС.

Сергій ОСОЛОДКИН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон