Фільм про заповідник на Херсонщині

"Заповідник Асканія" — таку назву має фільм молодого кінорежисера Андрія Литвиненка, присвячений розташованому на Херсонщині всесвітньо відомому біосферному заповіднику і селищу Асканія-Нова.

Його прем'єра запланована на 25 березня. Фільм покажуть під час XVI Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який 22 березня стартував у Києві. "Заповідник Асканія" включений до його конкурсної програми.

"Життя в Асканії — це мікс різних культур та ідей, що створює багато курйозних ситуацій з особливостями місцевого гумору та колориту. Поселення зібрало в одному місці різних тварин, а також абсолютно різних людей. Їхнє життя сповнене не тільки курйозів, а й жорстких бійок за виживання", — каже Андрій Литвиненко.

Асканія-Нова є найбільшим степовим заповідником Європи. У квітні цього року виповнюється 100 років відколи ця територія набула природоохоронного статусу. Фільм Андрія Литвиненка розповідає про сьогодення Асканії-Нови через монологи трьох головних героїв, долі яких переплелися завдяки спільній роботі. Усі вони, як і заповідник, випали з сучасних реалій, але при цьому зберегли свою неповторність.

Цей фільм режисер знімав протягом кількох років. Андрій Литвиненко закінчив Університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого у 2012 році. "Заповідник Асканія" є четвертою його режисерською роботою.

Олег БАТУРІН
"Новий день"

На знімку: кадр із фільму

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон