У Херсоні відбулося урочисте нагородження премією «Ми Перші»

На урочисту церемонію нового проекту громадської організації «Єдиний щит» – рейтингу успіху «Ми Перші» у Херсонському обласному Палаці молоді та студентів завітало більше 800 гостей.

У своєму вітальному слові на початку свята голова Херсонської обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів Міністерства внутрішніх справ України, генерал-майор міліції Літвін Валерій Валерійович розповів, що у зв'язку з тим, що у країні у грудні минулого року було введено військовий стан урочисто відзначити День ветерана, як робили це у минулі роки - не вдалось.

Тому на зібрані ветерани та правління громадської організації "Єдиний щит" вирішили об'єднати дві події - відсвяткувати разом і День ветерана, і привітати жінок з 8 березня. Так і народилась ідея - рейтинг успіху «Ми Перші».

Обирали номінантів на премію по всіх районах Херсонщини. Потім правління ГО приймало рішення по кожній конкурсантці.

"Якщо зірки запалюють - це комусь потрібно?" - не будемо сперечатися, хто сказав першим ці прекрасні слова, а просто погодимось з ними. Але з упевненістю скажімо, що рейтинг успіху «Ми Перші» запалив ціле сузір'я імен кращих серед перших, перших серед кращих!

Свято відкрив своїм виступом колектив «Viva-dancer», хореографічною композицією «Назустріч зіркам».

Бути завжди першими там, де ти працюєш – це дано не кожному. Але на сцені вшановували тих, хто вже досяг вагомих успіхів в обраній професії. 25 золотих статуеток Успіху отримали переможці рейтингу «Ми – перші».

Номінація «Багатодітна мати»

Нагороду отримала Олена Миколаївна Гомазкова. Олена Миколаївна мешкає у Великій Олександрівці. Разом з чоловіком мають дитячий будинок сімейного типу. У родини двоє біологічних, шестеро прийомних і одна усиновлена дитина. Найстаршому сину буде 30 років, а наймолодшій дівчинці – 10. На питання «Навіщо ви брали стільки дітей?», - Олена Миколаївна завжди відповідає: «Ми відчуваємо себе потрібними цим дітям, разом з ними ми ростемо, вчимося новому».

Номінація «Аграрій»

Нагороду отримала Марина Миколаївна Капанадзе – голова профспілкової організації державного підприємства «Дослідне господарство «Каховське», яке по праву є одним із найкращих на Херсонщині. На підприємстві дбають про покращення умов праці, велику увагу приділяють оздоровленню працівників, розвитку спорту та гарному відпочинку. Працівники господарства всебічно підтримують Марину Миколаївну, довіряють від їх імені вирішувати з керівництвом питання, які стосуються роботи колективу.

Номінація «Лікар»

Нагороду отримала Наталя Сергіївна Лук'янова – лікар-невропатолог Бериславської центральної районної лікарні. За п'ять років своєї роботи у поліклініці Наталя Сергіївна зарекомендувала себе не тільки як добре підготовлений спеціаліст, але й як надзвичайно чуйний та уважний до пацієнтів лікар. Вона постійно працює над удосконаленням своїх знань та навичок, приймає участь у лікарських семінарах та конференціях.

Номінація «Поліцейський»

Для нагородження на сцену запросили Тетяну В'ячеславівну Паламар – майора поліції, старшого інспектора сектора кадрового забезпечення Новокаховського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Але отримати заслужену нагороду особисто Тетяна В'ячеславівна не змогла. З незрозумілих обставин керівники поліції заборонили їй бути присутній на нагородженні. Тому Золоту статуетку Успіху передасть переможниці рейтингу «Ми Перші» у номінації «Поліцейський» Олександр Миколайович Кузнєцов — полковник міліції у відставці, голова Херсонської обласної організації профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України.

Номінація «Музичне майбутнє»

Нагороду отримала Єлизавета Волощенко – юна талановита херсонська виконавиця. Першим виступом на великій сцені для Лізи стала участь у конкурсі юних та молодих виконавців «Маленькі зірки». Саме з цього й розпочався її творчий шлях до успіху. Щоденні заняття вокалом, престижні Всеукраїнські та Міжнародні конкурси і фестивалі: 2016 рік – фіналістка музичного проекту «Голос. Діти» в команді Тіни Кароль на телеканалі «1+1», 2017 – Гран-прі фестивалю «Чорноморські ігри», 2018 – Гран-прі конкурсу «Яскраві діти України» та найвищий творчий результат – вона стає срібним призером фестивалю «San Remo Juniors» (Італія)!

Номінація «Народний обранець»

Нагороду отримала Оксана Михайлівна Стогній – депутат Херсонської обласної ради сьомого скликання. Оксана Михайлівна активно працювала у депутатській комісії з соціального захисту, допомагаючи найбільш незахищеним верствам населення, співпрацює з молоддю та допомагає молодіжним громадським організаціям. З вересня 2017 Оксана Михайлівна – радник голови Херсонської обласної ради. Живе за принципами: «Не боюсь брати на себе відповідальність. Вмію тримати слово!»

Номінація «Сільський голова»

Для нагородження на сцену була запрошена Віра Кирилівна Римашевська – сільський голова Томаринської сільської ради Бериславського району Херсонської області. Під її керівництвом у селище відбулось багато змін на краще. Ведуться роботи по благоустрою центра, ремонтується школа, частково замінена водопровідна мережа, проведені ремонтні роботи у церкві. А у 2013 році Томаринська сільська рада отримала перше місце у обласному конкурсі як краща сільська рада.

Номінація «Вихователь дошкільного закладу»

Нагороду отримала Світлана Олександрівна Воротило – завідувач Киселівського ясел-садка Білозерського району Херсонської області. Найбільшим своїм досягненням Світлана Олександрівна вважає те, що дитячий садок у селі Киселівка не гірший за міські садочки: проводяться заняття з хореографії, викладається англійська мова, дітки займаються з логопедом. Світлана Олександрівна у 2017 році взяла участь у проекті «Я – українка» та була нагороджена орденом «Берегиня України».

Номінація «Керівник клубного закладу»

Олена Анатоліївна Селіванова – директор Генічеської районної дитячо-юнацької бібліотеки. За два роки її керівництва у закладі відбулись істотні зміни: проведено ремонт, відкрились нові гуртки: Центр дошкільної освіти, художній гурток «Веселка», клуб англійської мови. Крім того в бібліотеці проходить багато різноманітних, цікавих заходів. Все це приваблює дітей, які залюбки поспішають сюди.

Номінація «Працівник системи охорони здоров'я»

Марія Іванівна Ілляшенко – медичний статистик Горностаївського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги. Медичний стаж Марії Іванівни – 37 з половиною років, а у різних галузях медицини вже 47 років! Вона медсестра вищої категорії, оволоділа шістнадцятьма медсестринськими професіями. Неодноразово нагороджувалась Грамотами голови облдержадміністрації.

Номінація «Керівник навчального закладу»

Оксана Олександрівна Ятченко – заступник директора з навчально-виховної роботи Іванівського ліцею № 1 Іванівської селищної ради Херсонської області. У ліцеї працює понад десять років. Викладає українську мову та літературу. Її учні неодноразові переможці обласних конкурсів імені Тараса Шевченка та Петра Яцика. Сама ж Тетяна В'ячеславівна у 2015 році стала переможцем районного етапу «Вчитель року». На рівні району разом з колегою затвердила науково-методичний посібник «Література рідного краю».

Номінація «Бухгалтер»

Наталія Петрівна Пуделко – бухгалтер товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Гаван плюс». Пані Наталя працює бухгалтером з 1991 року, а на «Гаван плюс» прийшла півтори роки тому. Зі слів Наталі Петрівни, бухгалтерія – це її покликання, бо з математикою дружить з дитинства.

Номінація «Сімейний лікар»

Наталія Василівна Єрохіна – лікар Раденської амбулаторії загальної практики Олешківського району Херсонської області, де працює з 1977 року, обслуговуючи жителів трьох сіл. Знають її як хорошого та досвідченого лікаря, тому ставши сімейним лікарем, з нею ще в листопаді 2018 року підписали декларації 1900 пацієнтів, а це максимальна допустима кількість.

Номінація «Журналіст»

Ірина Іванівна Терлецька – головний редактор Чаплинської газети «Голос Таврії». Має дві вищі освіти за спеціальностями – викладач української мови та літератури і державний управлінець. Трудову діяльність Ірина Іванівна розпочала викладачем Преображенської школи, далі працювала в Чаплинський районній державній адміністрації головним спеціалістом відділу внутрішньої політики, а через рік – заступником голови адміністрації. Згодом доля приводить Ірину до редакції газети «Голос Таврії», де наразі вона і працює головним редактором. Про такі зміни Ірина каже: «Захотілось спробувати щось нове. Журналістика мені по душі».

Номінація «Хореографічний колектив»

Нагороджується колектив естрадно-спортивного танцю «Viva-dancer», керівник Наталя Коваленко, балетмейстер – Валентина Старих. Колектив, який по праву вважається одним із найкращих на Херсонщині, було створено у 2003 році на базі школи № 46, а сьогодні він має вже три філії, в яких загалом займається понад триста дітей. І протягом всіх цих років «Viva-dancer» вражав своїми яскравими постановками глядачів не тільки нашого краю, але й багатьох міст України, Болгарії. Польщі, Туреччини, в скарбничці його досягнень 53 Гран-прі престижних Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів.

Номінація «Рятувальник»

Ганна Сергіївна Перерва – головний фахівець Олешківського районного сектору Державної служби надзвичайних ситуацій України в Херсонській області. Ганна Сергіївна пройшла шлях від рядового внутрішньої служби до майора цивільного захисту. Своєю головною задачею вона вважає популяризацію заходів пожежної безпеки серед громадян, навчання дітей шкільного і дошкільного віку, проведення тематичних фестивалів. Ніколи не стоїть осторонь при ліквідації надзвичайних ситуацій. І в спеку, і в мороз при пожежах, аваріях, затопленнях вона нарівні з чоловіками.

Номінація «Бізнес леді»

Нагороджується Ірма Ігорівна Андрєєва – головний лікар медичного центру «Торнадо». Ірма Ігорівна – магістр МВІ, anti-age терапевт, дерматокосметолог, лікар вищої категорії, має 30 років практичного досвіду. Вона засновник першої Міжнародної школи косметологів в Україні, голова Української Спілки естетичної медицини, Європейської Асоціації дермотокосметологів, сертифікований коуч. Напрямки її роботи – лазерні технології, діагностика лікування захворювань шкіри, професійні програми по догляду за шкірою обличчя та тіла.

Наступна номінація «Вчитель»

Нагороджується Олена Олександрівна Жмурченко – вчитель початкових класів Херсонської гімназії № 1. Пані Олена викладає у гімназії № 1 вже вісім років, з яких чотири Олена Олександрівна працює за науково-педагогічним проектом «Інтелект України». Хоча цей проект почали впроваджувати в нашій країні тільки у 2018/19 роках. Вона постійно вдосконалює та підвищує свою професійну майстерність і вважає головною винагородою для вчителя досягнення його учнів. Мріє, щоб вони в майбутньому стали справжніми людьми та гарними фахівцями.

Номінація «Голова квартального комітету»

Наталія Дмитрівна Місич – голова квартального комітету у Дніпровському районі м. Херсона. Вона працює в невеличкому кварталі (всього декілька вулиць), який водночас є дуже складним та небезпечним, бо саме там процвітала наркоманія. Але по багатьом питанням забезпечення правопорядку Наталя Дмитрівна завжди знаходила і порозуміння, і підтримку у Валерія Літвіна. І дякуючи такій співпраці та завдяки наполегливості і цілеспрямованості Наталії Дмитрівні, сьогодні боротися з цими проблемами стало набагато простіше, а патрульні тепер часті гості їх кварталу.

Номінація «Вокальний колектив»

Нагороджується «Cover Band ForVart», керівник Заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов. Цей молодіжний херсонський колектив існує три роки та складається із трьох дівчат. Вони записують свої кавер-версії сучасних пісень на відео та публікують на власному каналі на YouTube. Число їх підписників вже складає 100 тисяч, а в Інстаграмі понад 50 тисяч. Кавери дівчат були відмічені та отримали позитивні відгуки таких популярних українських співаків, як Монатік, Надя Дорофєєва та інших. Гурт активно виступає з концертами по Херсонщині та за її межами.

Номінація «Спортивний тренер»

Нагороджується Альона В'ячеславівна Пащенко – головний тренер Федерації кінного спорту м.Херсона. Сьогодні під її керівництвом 13 вершників-спортсменів, які неодноразово здобували найвищі нагороди на спортивних змаганнях з кінного спорту. Головною метою для себе Альона В'ячеславівна вважає розвиток кінного спорту у нашому регіоні та виховання нового покоління кіннотників.

Номінація «Адвокат»

Євгенія Олександрівна Беженар – адвокат, партнер Адвокатського об'єднання «Сначов, Борко і партнери». Після закінчення Одеської юридичної Академії, Євгенія Олександрівна для себе чітко вирішила, що адвокатура – це її покликання. Адже тут постійно працює голова, і постійно сам розвиваєшся, тому що до тебе приходять люди з проблемами у різних життєвих ситуаціях. Головним в своїй професії вважає не працювати за принципом – «адвокат ніколи не програє, програє клієнт», а боротися за справедливість до кінця.

Номінація «Дошкільний навчальний заклад»

Нагороджується колектив ясел-садка Головного управління Національної поліції України в Херсонській області, завідувач – Людмила Миколаївна Рижикова. Вже 45 років цей дошкільний навчальний заклад по праву вважається одним із найкращих у нашому місті. Педагогічний колектив закладу робить все, щоб вихованці змалечку вчилися і проводили час із користю. У садочку працюють гуртки англійської мови та дитячого фітнесу, музично-драматична студія, ізостудія, гурток логічного мислення «Ерудит» та багато інших.

Номінація «Ветеранська організація»

Тетяна Никифорівна Шевченкоголова Херсонської Ради ветеранів Всеукраїнської Асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту. Тетяна Никифорівна є яскравим прикладом того, що херсонські ветерани-рятувальники навіть на пенсії не сидять склавши руки. Завдяки її активності, життєвому і професійному досвіду, очолювана нею громадська організація два роки поспіль посідає призові місця на Всеукраїнських акціях «Безпека врятує світ» та «Зробимо життя безпечним».

Номінацію рейтингу успіху «Ми Перші» «Колектив медичного закладу», отримав колектив Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні, головний лікар – Інна Вікторівна Холодняк. Дитяча обласна лікарня – це сучасний багатопрофільний лікувальний заклад по наданню практично всіх видів медичної допомоги дитячому населенню області. Щорічний обсяг госпіталізації складає 16-17 тисяч дітей, з яких 60 відсотків – це мешканці сільської місцевості. За своєю потужністю лікарня займає друге рангове місце серед обласних дитячих лікарень України, має офіційний статус «Лікарня доброзичлива до дитини» та багато ідей, які колектив закладу обов'язково впровадить у життя на благо охорони здоров'я дітей.

Детальніше про нагородження в кожній з номінацій дивіться тут.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон