Херсон хочуть позбавити неекологічного декору

Херсонці їх прикрашають, розмальовують та створюють з них казкових Чебурашок, ведмедиків і лебедів.

А ще роблять з них огорожі для квітників, клумби і смугу перешкод для дворових спортсменів. Вони перетворились на «повноцінні» елементи херсонського декору.

Проте зовсім скоро Херсон може лишитись таких прикрас. А все тому, що в Україні можуть заборонити вироби з використаних автомобільних шин. Про це заявив голова Національної екологічної ради України Олександр Чистяков.

За словами екологів, такі прикраси несуть велику шкоду навколишньому середовищу і людям. Особливо небезпечний такий декор для дитячих майданчиків.

Чому? Бо речовини, які використовуються при виробництві шин, вкрай токсичні. Бутадієн, стирол та інші добавки до полімерів погано впливають на здоров'я людини і навколишнє середовище. Токсини, які звільняються при розкладанні шин або спалюванні, забруднюють воду, повітря і ґрунт.

Щоб вплинути на ситуацію з «шинним декором», ряд громадських природоохоронних організацій звернулися до Кабміну і профільного Комітету Ради з вимогою забрати з дитячих майданчиків, дворів і з житлового сектора відпрацьовані автомобільні шини.

Більш того, всі вже наявні «вироби» мають намір утилізувати згідно із законом і без шкоди для екології. А тих, хто знову займеться установкою виробів з шин, пропонують притягати до відповідальності.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон