Поповнення в зоопарку на Херсонщині

На Херсонщині в курортному звіринці "Сафарі-Парк" на Арабатській стрілці починається справжній бебі-бум.Нещодавно тут народилося незвичайне верблюденя, а сімейства мавп і страусів чекають на поповнення.

Народження верблюда-самки, як розповідає директор зоопарку, справжнє свято. Адже останні кілька років в Україні народжуються самі хлопчики. Зараз малятко п'є тільки мамине молочко, а сама породілля перебуває на посиленому харчуванні. Зараз їй потрібно набиратися сил, бо дитину виношувала більше року.

Мешканці інших вольєрів тільки готуються до потомства. В одному з них розгулює двометровий самець страуса. Він недовірливо напружений, оскільки охороняє територію своїх несучок.

Примітно, що африканські страуси – вибагливіші за інші види. У неволі їхні яйця, як правило, закладають в інкубатори. На Арабатці ж пернаті відчувають себе природно, і новий виводок з'явиться через півтора місяці.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон