Як оздоровлюватимуть дітей Херсона влітку 2019 року

Виконавчий комітет Херсонської міської ради затвердив заходи щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році.

Заходи полягають в організації влітку 2019 року оздоровлення більше 19 тисяч дітей та підлітків шкільного віку.

Ця кількість включає 100% (1 371) дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей загиблих учасників ООС, дітей військовослужбовців, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, які будуть оздоровлюватись за кошти міського бюджету.

До 22 квітня має бути затверджена мережа міських, пришкільних, оздоровчих позаміських таборів та баз відпочинку.

Із 20 травня розпочне роботу комісія з перевірки стану готовності до роботи міських таборів відпочинку "Сонечко", "Альтаїр", "Юнга", пришкільних таборів відпочинку, табоу ім.І.Голубця, пансіонату "Енергія".

Для дітей, що підпадають під категорія тих, хто потребує особливої соціальної уваги та підтримки у таборах забезпечать закупівлю путівок для відпочинку та оздровлення, безкоштовне харчування за кошти міського бюджету.

Також для них організують навчання з плавання. До таборів із денним перебуванням дітей на базі шкіл та позашкільних установ, місць проведення культурно-масових та спортивних заходів та у зворотньому напрямку, дітей перевозитимуть безкоштовно електротранспортом.

Загалом на ці заходи із міського бюджету заплановано близько 4,7 млн.грн.

Дітей, педагогічний та обслуговуючий персонал забезпечать медичним обстеженням та відповідною документацією. Контроль за якістю медобслуговування, запобігання випадкам травмування у таборах здійснюватиме управління охорони здоров'я міської ради.

Херсонська міська рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон