У Херcoні презентували новий Центр реабілітації бійців

У Херcoні презентували новий Центр реабілітації учаcників бoйoвих дій, який за рівнем оснащеності не має аналогів у регіоні.

Його створили на базі колишньої лікарні залізничників, фінансування якої за кошти Одеської залізниці припинили понад три роки тому. Тепер тут відновлюють здоров'я добровольці та демобілізовані бійці АТО-ООС після травм опорно-рухового апарату, захворювань серця тощо, члени родин захисників України.

До їхніх послуг — лікувальний масаж, найсучасніша апаратура для лазерної та магнітотерапії, світлолікування, підвісної терапії (на знімку), сауна та навіть мініатюрна соляна шахта. А на додачу — три лабораторії та обладнання для ультразвукової діагностики.

Для створення Центру реабілітації три мільйони гривень надійшло з обласного і 27 мільйонів гривень — з державного бюджету.

Відшукати такі кошти було не-просто — допомогли, зокрема, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександр Співаковський, громадські активісти та журналісти. Новий заклад уже приймає пацієнтів, хоча паралельно тут ще тривають роботи.

Після завершення ремонту двох поверхів будівлі колишньої лікарні залізничників планують ще відкрити кабінет для лікування цілющими грязями та бальнеологію.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон