Синоптики розповіли, якою буде осінь

На початку вересня в Україні можливе похолодання, хоча загалом нинішня осінь має бути теплою, заявила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

«У перші дні вересня можливе похолодання на території України - не до заморозків звісно. На рівні 18-20 градусів тепла температура повітря», - повідомила вона на прес-конференції.

За словами В.Мартазінової, протягом вересня температура повітря коливатиметься. Зокрема, похолодання очікується наприкінці першої декади місяця, в середині другої, а також в кінці місяця.

«Переважно воно проходитиме західною територією України», - зазначила вона.

Експерт додала, що в середині місяця очікується активне випадання дощів. «Тобто, для сільського господарства, щоб зараз проводити посів озимих, дуже хороші погодні умови, і треба це використовувати», - сказала експерт.

В.Мартазінова додала, що наприкінці вересня в Україні очікуються дуже сильні дощі. Вона також зазначила, що найбільшу кількість опадів слід очікувати у Львівській, Закарпатській, Донецькій і Луганській областях.

Говорячи про осінні місці загалом, вона повідомила, що в жовтні-листопаді і до середини грудня температура повітря в Україні буде вища за кліматичні норми, характерні для цього періоду.

«Проте, в середині жовтня слід очікувати різкого похолодання... Друга половина грудня має бути дуже морозною. Вона буде дуже різкою, і надзвичайно швидко перейде в зиму», - спрогнозувала В.Мартазінова.

Експерт також нагадала, що в Україні наразі спостерігається значна зміна кліматичних умов: «У нас тепер осінь починається не з 1 вересня, а з 15 серпня».

Інтерфакс-Україна

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон