Коли ліки під Херсоном отрутою стали

Ліки можуть стати отрутою навіть тоді, коли їх просто залишають без нагляду. Саме так і вийшло у селі Іванівці Білозерського району Херсонщини, де жінка вийшла у справах на двір, забувши про пляшечку із спиртовим екстрактом чистотіла на тумбочці.

Скориставшись відсутністю мами, до тумбочки підскочив трирічний синочок, схопив флакон, відкоркував його, і мерщій перекинув собі до рота! Сік чистотіла у народній медицині використовують і для профілактики шлункових захворювань, і для виведення бородавок чи інших утворень на шкірі.

Але приймати його треба дуже обережно, і у вкрай обмежених дозах, бо чистотіл ядучий. Про це хлопчина і не думав, тому сильно постраждав. Із опіками гортані, стравоходу й шлунку його доправили до дитячої обласної лікарні у Херсон.

Медики кажуть, що малий знаходиться у хірургічному відділенні стаціонару, його стан дуже важкий. Лікуватися хлопчина буде довго, та є ще одна біда: після опіку у стравоході можуть утворитися рубці, які закриють отвір для приймання їжі.

Отож, із рубцями теж треба буде надалі щось робити. На замітку батькам: такої халепи й не було б, якби вони заздалегідь прибрали ліки та побутову хімію подалі від дитини. Та не зробили цього, і поплатилися.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон