Гордєєв: Херсонщина знову лідирує - відкрито Центр реабілітації учасників бойових дій

Разом з Міністром у справах ветеранів України Іриною Фріз у Херсоні відкрили модернізований сучасним медичним обладнанням Центр реабілітації учасників бойових дій- перший в Україні з новітнім обладнанням, - повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Цей об'єкт охорони здоров'я входить до перспективного плану розвитку Херсонської області на найближчі три роки і перебуває на особистому контролі у Президента України Петра Порошенка! Герої, захисники, українці - працюємо для вас!

Цей проект народився два роки тому в результаті реорганізації лікарні Одеської залізниці, яка була на межі ліквідації.

І саме з того часу ми не тільки вберегли заклад, а й почали працювати над масштабним інвестиційним проектом, який розрахований на три роки, і має на меті надавати якісну медичну допомогу та довготривалу медичну реабілітацію нашим захисникам!

Центр медичної реабілітації передбачає три рівні реабілітації – первинний (стаціонарний), вторинний (відновлювальний) і третинний (підтримуючий).

У 2017 році на його потреби було закуплено медичне обладнання на суму – 5850,0 млн. гривень, проведено капітальний ремонт другого поверху реабілітаційного корпусу. У 2018 році на обладнання та ремонт було виділено ще 11 млн. грн з Державного фонду регіонального розвитку та 1,6 млн. грн з обласного бюджету.

Це дало можливість впровадити високоспеціалізовану медичну реабілітацію для учасників бойових дій, в тому числі учасникам АТО, членам їх сімей, хворим після інсультів, травм опорно-рухового апарату та інше, населенню Херсонської області та Південного регіону.

На разі діагностична база лікарні представлена кабінетами ендоскопії, функціональної діагностики, ультразвукової діагностики, рентгенологічним та флюорографічним кабінетами, клініко-діагностичною, бактеріологічною та цитологічною лабораторіями.

Також у закладі діє фізіотерапевтичне відділення, де надається широкий спектр процедур:

- електролікування (низькочастотна та високочастотна терапія, магнітотерапія, ультразвукова терапія, інгаляційна терапія);
- лікування на підвісних системах;
- лазеротерапія;
- тракційна терапія;
- соляна шахта;
- саунатерапія;
- світлолікування;
- лікувальний масаж;
- лікувальна фізкультура з механотерапією.

Вже впродовж 2018 року у цьому відділенні надано понад 160 тисяч фізіотерапевтичних процедур!

Джерелами фінансування Центру реабілітації виступають: Державний фонд регіонального розвитку – 27000,00 тис. грн. та місцевий бюджет – Херсонська обласна рада – 3000,00 тис грн. Загальна вартість проекту становить 30 000,000 тис. грн.

На даний час проводиться капітальний ремонт цокольного та І поверху фізіотерапевтичного корпусу для введення нових направлень в реабілітаційному лікуванні, таких як бальнеологія (водолікування) та грязьолікування, - повідомив голова ХОДА Андрій ГОРДЄЄВ.

P.S. Цей проект став можливим за сприяння народних депутатів України від Херсонщини - Олександра Співаковського, Сергія Хланя, Івана Вінника, Уряду України та депутатів Херсонської обласної ради. Особлива подяка Вікторії Вагнер та Віктору Короленко!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон