Херсонців запрошують долучитися до акції

21 березня у світі відзначають Міжнародний день людини з синдромом Дауна.

Так, у 2011 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати цей день усім державам і міжнародним організаціям, аби підвищити рівень поінформованості суспільства про синдром Дауна і звернути увагу на необхідність поліпшення якості життя та інтеграції у суспільстві людей з синдромом Дауна.

І тому саме 21 березня херсонці традиційно беруть участь у акції "LOTS OF SOCKS", одягаючи різнокольорові, яскраві або непарні шкарпетки та викладаючи фото у соціальних мережах.Так кожен може відчути себе не таким, як усі, зрозуміти, що значить жити під пильними поглядами оточуючих.Таким чином херсонці демонструють солідарність з людьми з синдромом Дауна.

Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей "Сонячні діти Херсонщини" запрошує всіх долучитися до акції"LOTS OF SOCKS" та низки заходів, які відбудуться у Херсоні:

- 17 березня, 9.00 - Благодійний велопробіг «Сонячне коло» (організатор - ГО «Велохерсон»);

- 19 березня, 15.00 - святкування 5-річного ювілею ГО «Сонячні діти Херсонщини» на базі Херсонського академічного обласного театру ляльок;

- 21 березня, 12.00 - танцювальний Сонячний флешмоб.

Довідка. За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я,у світі з синдромом Дауна народжується кожне 700-е немовля. Це співвідношення однакове в різних країнах, кліматичних зонах і соціальних прошарках. Генетичний збій відбувається незалежно від способу життя батьків, їхнього здоров'я, звичок і освіти.

На Херсощині щороку в середньому народжується 12 дітей з синдромом Дауна.

Херсонська міська рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон