Визначено переможців міського етапу конкурсу колективів екологічної просвіти

На нашій планеті є багато чудових місць, згадки про які назавжди закарбовуються в житті людини, та все ж кожному пам'ятний той куточок землі, де він народився й зростав.

Саме думки про малу Батьківщину змушують серце та душу тремтіти з неймовірною силою, а якщо це ще стосується проблем рідної землі, то й тим паче. Тому цьогорічні виступи колективів екологічної просвіти були такими емоційними, бо торкались теми «Моя мала Батьківщина».

Щороку Всеукраїнський конкурс колективів екологічної просвіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Земля – наш спільний дім» підіймає серйозні екологічні проблеми рідного краю. Цього року взяти участь у міському етапі конкурсу виявили бажання 17 колективів: ЗЗСО № 1, 4, 13, 20, 26, 28, 31, 32, 36, 43, 48, 54, 55, 57, НВК «Загальноосвітня школа ІІ ступеня – ліцей журналістики, економіки та правознавства», Таврійського ліцею мистецтв та Центру дитячої та юнацької творчості (учні Херсонської гімназії № 6).

За результатами відбіркових етапів до фіналу міського етапу потрапили 6 команд: «Актив» (гімназія № 1), «Еко драйв» (гімназія № 6, ХЦДЮТ), «Планета (ЗЗСО № 26), «Ревізор» (НВК № 48), «Грін лайн» (ЗЗСО № 54), «Зелена лінія» ( ЗЗСО № 57).

Компетентне журі у складі:

Букарєвої Світлани Анатоліївни, кандидата географічних наук, викладача екологічних дисциплін, Херсонського гідрометеорологічного технікуму Одеського державного екологічного університету, члена правління всеукраїнської екологічної Громадської Організації «Let's do it, Ukraine»;

Наумович Ганни Олексіївни, старшого наукового співробітника науково-дослідного відділу Національного природного парку «Нижньодніпровський», викладача кафедри ботаніки Херсонського державного університету;

Павлової-Сисюк Тетяни Вікторівни, заступника директора з навчально-методичної роботи Херсонського Палацу дітей і юнацтва Херсонської міської ради – відмітили високий рівень виконавської майстерності, змістовності представленого матеріалу, музичного супроводу та художнього оформлення виступів.

Що ж до екологічних проблем, то погляд на них у кожної команди був свій. Так, наймолодші учасники конкурсу, команда «Еко драйв» (гімназія № 6, ХЦДЮТ), наголосили не необхідності відмови від використання поліетиленових пакетів, вушних паличок та вологих серветок, закликали не залишати сміття на місцях відпочинку та заборонити випалювати плавні.

Жартівливим сценарієм виступу відзначилась команда «Зелена лінія» (ЗЗСО № 57), яка з перших хвилин виступу викликала «мурашки по шкірі». Учасники звернули увагу на місцеві проблеми мікрорайону «Корабел» та «розширення житлової площі» зоокуточка у Гідропарку.

Екологічну ревізію нашого міста провела команда «Ревізор» (НВК № 48), надавши конкретні рекомендації його мешканцям, а саме: рибалити тільки вудками, полювати з фотоапаратом, забирати сміття з собою, не розводити вогнищ та не зривати червонокнижні рослини.

Неодноразові переможці міського етапу конкурсу, а в минулому році – й обласного, команда «Планета (ЗЗСО № 26), вкотре озвучили проблеми рідного с. Комишани. Забруднення місцевої річки та замулення джерела з питною водою, опустелювання ґрунтів та знищення лісосмуг – такі сюжетні лінії лягли в основу блокбастера, та ще й багатосерійного. Тож, закликали дорослих не перетворювати природне середовище на знімальні майданчики для фільмів з такими сумними сюжетами.

А команда «Актив» (гімназія № 1) переконувала херсонку, яка вирішила виїхати з міста, яке не має перспективи. Розкриття найкращих рис нашого міста та області у поєднанні з музичними, танцювальними та акробатичними елементами поєдналися у яскравий динамічний виступ.

За одностайним рішенням журі І місце посіли дві команди: «Планета» (керівник Надточій Т.І.) Комишанської загальноосвітньої школи №26 та команда «Зелена лінія» Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №57 з поглибленим вивченням іноземних мов. ІІ місце посіла команда «Ревізор» (керівник Сакун І.О.) Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу № 48 Херсонської міської ради. Третє місце розділили між собою команди «Актив» (керівник Гусєва Л.А.) Херсонської гімназії № 1 та «Еко драйв» (керівник Дробікова І. Ю.) Херсонської гімназії № 6, ХЦДЮТ.

Подяку управління освіти за майстерність та художньо-естетичну культуру виступу отримала команда «Green Line» (керівник Горбачова М. В.) Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов.

Тож, вітаємо переможців! Командам «Планета» та «Зелена лінія» бажаємо успіхів на обласному етапі Всеукраїнському етапі конкурсу колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім», який відбудеться 14 березня 2019 року в актовій залі ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».

Херсонський Центр дитячої та юнацької творчості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон