У Каїрах на Херсонщині почнуть ремонтувати будинок культури

Тендерні закупівлі на капітальні ремонти частини покрівлі і по заміні віконних блоків у спортзалі і перехідній галереї в Каїрському будинку культуризавершила Любимівська ОТГ Каховського району.

Ці роботи загальною вартістю понад 1,3 мільйони гривень виконуватиме каховське ТОВ "Південбуд". Зазначені кошти виділені з державного бюджету з розподіленої субвенції місцевим громадам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Капремонт у Каїрському будинку культури робитимуть вперше за кілька десятиліть. Довгі часи ця будівля стояла пусткою. Свого часу після ліквідації колишнього колгоспу його викупило приватне підприємство. А на баланс тоді ще Каїрської сільради Горностаївського району його вдалося передати лише після тривалих судових розглядів у 2006 році.

Проте на цей момент з приміщень будинку культури місцеві жителі вже встигли розтягнути все, що тільки можна. Тому сільрада була змушена прийняти рішення про консервацію споруди.

Колишнє керівництво Каїрської сільради запевняло, що вдихнути нове життя в старий будинок культури можливо лише в його частину зі спортивною залою. До об'єднання села з Любимівкою там встигли навіть встановити сім нових вікон, але через брак коштів справа далі не пішла.

Нагадаємо, що на території цієї ОТГ уже проведено реконструкцію Любимівського будинку культури.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон