На Херсонщині браконьєрські сітки у нацпарку вилучають кілометрами

В акваторії Національного природного парку «Джарилгацький», що в Скадовському районі Херсонщини, співробітники Чорноморського рибоохоронного патрулявпродовж тільки однієї доби вилучили на мілководді 51 сітку.

Теоретично за недоторканністю багатств заповідних територій в Україні має наглядати державна охорона — їй за це гроші платять.

Але на практиці обурливі факти масштабного браконьєрства у межах таких територій найчастіше виявляють геть інші відомства. Так, в акваторії Національного природного парку «Джарилгацький», що в Скадовському районі Херсонщини, співробітники Чорноморського рибоохоронного патруля впродовж тільки однієї доби вилучили на мілководді 51 сітку для вилову креветки завдовжки понад кілометр(!).

З ними гідно позмагалися співробітники місцевої поліції. Вони під час рейду біля острова Джарилгач записали собі в актив ще 37 сіток, уже заповнених креветками та представниками червонокнижних видів — камбали-калкана, трав'яних крабів. Їх встигли випустити в море живими, та якби вони загинули, збиток, завданий довкіллю, становив би з півмільйона гривень.

На жаль, власників сіток затримати на місці не вдалося — вони встигли втекти. А де ж у той час була охорона нацпарку і чому вона допустила, що сітки там узагалі з'явилися, ставлять слушне питання мешканці курортного району.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон