Архітектурні перлини Херсона: Панкратьєвский міст

Унікальна споруда - Панкратьєвський міст є найстарішою збереженою технічною спорудою міста Херсон.Він побудований в середині XIX століття, в той час коли в Херсоні був губернатором Теофіл Панкратьєв.

Після смерті губернатора в 1859 році міст почали називати Панкратьєвським і вулиця, що проходила від Привозу до Забалки через цей міст, отримала назву Панкратьєвська. Згодом вулиця була перейменована на вулицю Робочу, а міст і в даний час зберіг стару назву. Міст з'єднує центральну частину міста з великим районом Забалка.

На момент будівництва Панкратьєвського мосту проектувальники застосували новітні технології в даній галузі. Міст виконаний в західноєвропейському стилі. Він має кілька арок для відведення води.

Панкратьєвський міст і зараз є важливою складовою Херсону, володіє великою пропускною здатністю. Після деяких ремонтних робіт він ще довго буде служити місту і жителям.

За матеріалами Агоов Херсонщина

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон