Перемоги херсонських акордеоністів

З 1-ого по 6-е березня у м. Кропивницькому відбувся XXIV Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних музичних інструментах "Провесінь".

Організаторами фестивалю є: Міністерство культури і туризму України; Управління культури туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації; Державний методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв; відділ культури Кіровоградського міськвиконкому; Кіровоградське музичне училище; Кіровоградське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки за сприяння кафедри народних інструментів Національної музичної академії України ім. П. Л. Чайковського.

Фестиваль проводиться з метою популяризації національної школи виконавства на народних музичних інструментах, підвищення рівня професійної підготовки творчої молоді, узагальнення методик викладання спеціальних дисциплін, розповсюдження передового педагогічного досвіду, подальшого розвитку та пропаганди народного інструментального мистецтва.

У творчому змаганні беруть участь студенти вищих навчальних закладів культури і мистецтв та учні музичних шкіл.

Юні музиканти демонструють свої вміння гри на таких інструментах, як: баян, акордеон, домра, балалайка, цимбали, гітара, бандура.

Крім концертної програми на всіх конкурсантів чекають майстер-класи та зустрічі з видатними діячами мистецтв.

Так, цього року, з 1 по 3 березня, у рамках фестивалю на базі музичного коледжу та музичної школи №2 ім. Ю. С. Мейтуса за участі 13 професорів та доцентів Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського, народних та заслужених артистів України розгорнувся широкомасштабний мистецький форум, у якому взяли участь 230 учасників з їх викладачами, концертмейстерами, шанувальниками із більш ніж 100 мистецьких шкіл 22 областей країни.

Дуже приємно, що серед конкурсантів фестивалю опинилися і талановиті музиканти з Херсонщини, які здобули призові місця! Звання лауреата I ступеня здобув учень КЗ «Олешківська дитяча музична школа» Брумар Іван! Також дипломом першого ступеня був нагороджений Ющенко Матвій з м. Нова Каховка!

Наталия РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон