У Херсоні спалили зиму

А спалили "опудало зими" на подвір'ї етно-культурного комплексу «Херсонська Світлиця», де розпочався цикл веселих розважальнихтеатралізованих народознавчих програм «Колодочку граємо – Масляну стрічаємо!».

Яскраве свято для дітей загальноосвітніх шкіл міста організували працівники Херсонського обласного Центру народної творчості. Це – експеримент з поєднання фольклору, народних традицій та веселих розваг у такій формі, яка є цікавою для юних гостей нашого заходу.

У веселій ігровій формі діти дізналися про стародавні традиції святкування масляничного тижня в Україні – свято Колодія, про страви, обряди, звичаї та народні прикмети.

Великі ватаги дітей тричі за день зустрічали та розважали святкові персонажі: Дід Семен, Масляна, Зима та дівчата-Весняночки. Діти погрались і в традиційні народні ігри – «колодочку», «коника», «коловорот», і в сучасні – «перекинь сніжку», «сніговий лабіринт».

Відбувся і запальний танцювальний батл між командами Зими та Масляної. Жваву зацікавленість дітей викликали яскраві та колоритні роботи майстрів на імпровізованому ярмарку народного мистецтва. Учні із задоволенням долучились до майстер-класу з виготовлення традиційної ляльки-мотанки.

І за традицією веселі масляничні розваги закінчились святковим пригощанням солодкими млинцями із запашним чаєм.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон