На Херсонщині побудують кілька десятків нових амбулаторій

Вже завершені тендери по 13 новим об'єктам. До кінця 2019 року в Козацькому Бериславського району повинні здати в експлуатацію збудовану "з нуля" амбулаторіюзагальної практики сімейної медицини.


— Її будівництво на вулиці Степовій йде повним ходом. Воно почалося в цьому році, на сьогодні вже зведені стіни, — розповів селищний голова Андрій Чирко.

Крім Козацького нову амбулаторію побудують і в Ольгівці. На це, як говорить перший заступник голови Бериславської райдержадміністрації Ірина Дробиш, район отримає загалом 15 мільйонів гривень з державного бюджету.

— Обидві нові амбулаторії вже мають новий транспорт. А загалом тільки на наш район надійде 15 нових автомобілів. Також усі амбулаторії отримають завдяки державі нове потужне обладнання. Єдине, що потрібно від нас — забезпечити всіх їх інтернетом. Має збільшитися і зарплата лікарів у медичних закладах первинної ланки, вона становитиме від 12 до 18 тисяч гривень, — прокоментувала Ірина Дробиш.

Пощастить не одному Бериславському району. За даними порталу публічних закупівель ProZorro, Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської облдержадміністрації за останні місяці завершив тендерні процедури і підписав договори на будівництво 13 амбулаторій по всій області.

Крім Козацького і Ольгівки вони будуть збудовані в Сиваському Новотроїцького району, Вербах Нижньосірогозського р-ну, Рубанівці Великолепетиського р-ну, Архангельському Високопільського р-ну, Зеленому Поді Каховського р-ну, Магдалинівці Чаплинського р-ну, Токарівці і Чорнобаїці Білозерського р-ну, Старій Збур'ївці і Новій Збур'ївці Голопристанського району.

Також оголошені або вже перебувають на завершальній стадії тендерні закупівлі з будівництва амбулаторій в Щасливцевому і Чонгарі Генічеського району, Любимівці Каховського р-ну, Тарасівці і Великих Копанях Олешківського р-ну, Агайманах Іванівського р-ну, Роздольному Каланчацького р-ну, Новомиколаївці і Лазурному Скадовського району.

Загалом же в Херсонській області планується побудувати "з нуля" 57 лікарських амбулаторій. Лише в 2019 році подали заявок на будівництво 31 нового закладу. Такі цифри озвучив начальник комунальної установи "Херсонський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики" Херсонської облради Ігор Каплун.

Будуватимуть нові амбулаторії різні підприємства. Приміром, в Рубанівці, Токарівці, Ольгівці і Козацькому ці роботи здійснюватиме ТОВ "Інвестиційно-будівельне підприємство "Гарант" з Нової Каховки. По решті переможцями тендерів стали створене дев'ять місяців тому ТОВ "Нікамегабуд" та ТОВ "Нікопольська-СТК" з Нікополя Дніпропетровської області, херсонське ТОВ "Теплогазмережа" і ТОВ "Майстер-Буд" з Дніпра.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон