Браконьєрські сітки біля пункту рибоохорони знайшли на Херсонщині

У Голопристанському районі Херсонщини співробітники водної поліції виявили сітки, що перекрили хід рибі на нерест малою річкою Бакай.

Червонокнижні осетри ще не встигли піднятися Дніпром на нерест, а на них уже чатують браконьєри. Так, у Голопристанському районі Херсонщини співробітники водної поліції виявили сітки, що перекрили хід рибі на нерест малою річкою Бакай.

У сітках, чиї власники або втекли, або причаїлися десь неподалік, заплуталися два дорослі осетри та риба інших порід. Вона була ще жива, тож усіх «полонених» відпустили. Але найцікавіше не це. Як повідомляють у відділі комунікації ГУ Нацполіції Херсонщини, браконьєрські сітки з осетрами виявили... біля пункту рибоохорони «Красна хата», та ще й в акваторії Національного природного парку «Нижньодніпровський».

Схожа історія — у сусідньому Скадовському районі. Тут засудили інспектора відділу рибоохоронного патруля. Він примудрився «не побачити» браконьєра, котрий здійснював незаконний вилов креветок, вимагаючи з нього за таку поблажливість 6200 гривень.

Інспектора затримали, проте він уклав з прокуратурою угоду про визнання провини, за що й отримав порівняно м'який вирок — 25,5 тисячі гривень штрафу та заборону протягом року обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон