Архітектурні перлини Херсона: Музей природи

Історія створення в Херсоні музею природи почалася з запрошення відомого вченого-біолога польського походження Й. К. Пачоського на посаду губернського ентомолога в 1897 році.

Він створив ентомологічний кабінет, який за два роки перетворився у природно-історичний музей. У 1904 – 1906 роках для музею побудована двоповерхова будівля в неокласичному стилі з просторими залами для експозицій і фондовими приміщеннями, тут і зараз розміщується природничий відділ Херсонського краєзнавчого музею.

Справжньою перлиною є експозиція, присвячена дивовижному світу Нижнього Дніпра, лиману, Азовського та Чорного морів. Головним же експонатом розділу «Мешканці світового океану» є один з найбільших музейних предметів України – 30- метровий скелет синього кита.

В основі природознавчого відділу — унікальна колекція флори та фауни Херсонщини, створена наприкінці ХІХ ст. відомим вченим-біологом Й.К.Пачоським. Цікавою для херсонців та гостей міста є виставка «Рідкісні та зникаючі тварини світу», на якій можна побачити уссурійського тигра, леопарда, сніжного барса, ведмедів різних видів.

За матеріалами Агоов Херсонщина

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон