Херсонці дякують жінкам – вихідних буде багато

Цього року святкуватимемо Міжнародний жіночий день 8 березня будемо три дні. Через те, що офіційне свято випадає на п'ятницю, то вихідними будуть три дні поспіль з 8 по 10 березня.

Всього у березні з 31 календарного дня, робочими будуть тільки – 20, адже крім святкових є ще й традиційні чотири пари звичайних вихідних днів, які припадають на суботу та неділю. Така кількість вихідних передбачена ст. 73 Кодексу законів про працю, якою встановлено святкові і неробочі дні.

У квітні так само відпочиватимемо довго. Наступні додаткові вихідні на українців чекають в квітні. Так, Кабмін пропонує перенести робочий день з 30 квітня на 11 травня. Така рекомендація дасть можливість українцям відпочивати п'ять днів поспіль.

Через те, що Великдень традиційно відзначають у неділю (цього року 28 квітня), то понеділок, 29 квітня, також оголошується вихідним. А вівторок, 30 квітня, уряд рекомендує перенести на суботу, 11 травня. Це дасть можливість з урахуванням 1 травня «святкувати» 5 днів поспіль: з 27 квітня аж до 1 травня включно.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон