Нардеп Хлань насичує Херсонщину замовними матеріалами

Одразу в шести друкованих виданнях Херсонщини зафіксовані матеріали з ознаками замовності на користь народного депутата по 185-му округу від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергія Хланя.

Під час щотижневого моніторингу преси представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували однотипні матеріали в 5 друкованих виданнях області: у херсонській газеті «Новий день» та в районних виданнях «Червоний промінь» (Нижньосірогозький район), «Нове життя» (Іванівський район), «Приазовська правда» (Генічеський район), «Вісник Приазов'я» (Генічеський район), «Трудова слава» (Новотроїцький район).

У 5 виданнях стаття має однакову назву – «Сергій Хлань «Ми насичуємо степ водою». Тільки у «Новому дні» заголовок, як і сам текст, трохи змінено – «Сергій Хлань: «Ключова задача Херсонщини – насичення степу водою».

Крім того, за основу в опублікованих матеріалах взяті дописи народного депутата Сергія Хланя в Фейсбуці, які він розмістив минулого тижня.

Жодний матеріал не маркований відповідно до законодавства рубрикою «Реклама» чи «На правах реклами».

Прихована реклама забороняється українським законодавством. У Законі «Про рекламу» (стаття 9, частина 3) це питання регулюється так: «Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару та який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих особи чи товару, є рекламою і має бути вміщений під рубрикою «Реклама» чи «На правах реклами». Прихована реклама прямо забороняється частиною 5 цієї ж статті.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон