Мангер: Ми наближаємося до мети - створення на Херсонщині повноцінного регіонального Центру променевої терапії

Такими словами прокоментував хід ремонтних робіт в Херсонському обласному онкологічному диспансері голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

До онкодиспансеру керівник депутатського корпусу приїхав днями, щоб переконатися на власні очі: робота з підготовки Південного Центру променевої терапії йде повним ходом.

Нагадаємо, завдяки спільній роботі Херсонської облради і ХОДА, за короткий проміжок часу Херсонський обласний онкологічний диспансер вдалося забезпечити новою ультразвуковою діагностичною системою вартістю 2,3 млн. грн, а також американським лінійним прискорювачем вартістю близько 42 млн. грн.

Але ці дорогі апарати - лише початок. Медустанова вже готується до придбання комп'ютерного томографа для підготовки хворих на лікування за допомогою лінійного прискорювача. Коштує таке обладнання більш 20 млн. грн.

«Сьогодні зроблено всі підготовчі роботи, виконано величезний труд - як з боку голови ХОДА Андрія Гордєєва, так і з боку апарату обласної ради. Прийнято найважливішу програму з лікування онкохворих, всі сили кинуті на закупівлю найнеобхіднішого обладнання. Крок за кроком ми наближаємося до мети - створення повноцінного регіонального центру променевої терапії», - зазначив Владислав Мангер.

Разом із заступником голови облради Оксаною Рукавішніковою і головним лікарем диспансеру Іриною Сокур Владислав Мангер оглянув стан приміщень і хід ремонту майбутнього Центру.

«Ми розраховуємо, що вже влітку цього року центр променевої терапії зможе надавати послуги з лікування онкохворих. Наші лікарі проходять навчання, завдяки підтримці депутатського корпусу поступово закуповується обладнання. Вперше за 10 років таке важливе питання як профілактика і лікування онкохворих зрушило з мертвої точки», - подякувала Ірина Сокур.

Нагадаємо, з приходом на посаду голови обласної ради Владислава Мангера, влада почала докладати великих зусиль, щоб наші медики почали не тільки ефективно лікувати онкохворих, а й робили все, щоб зупинити цю важку хворобу в нашому регіоні. За сумною статистикою, Херсонщина посідає друге місце в Україні за кількістю онкохворих.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон